Мъж от Големо село, който работи в ТЕЦ Бобов дол,

...
Мъж от Големо село, който работи в ТЕЦ Бобов дол,
Коментари Харесай

Служител на ТЕЦ Бобов дол е установен с COVID-19

Мъж от Големо село, който работи в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", е с позитивна проба за ковид и е признат в инфекциозното поделение на болничното заведение в Дупница, заяви кметът на селото пред БНР.

Под карантина е фамилията на мъжа, а в селото се взимат ограничения и се прави стерилизация.

Засега под карантина е единствено фамилията на заболелия от Covid-19, разяснява кметът на Големо село Васил Васев.

По думите му не е ясно от къде е пристигнал вирусът. Заболелият е бил в ТЕЦ-а. Сега ще се търсят сътрудниците, с които той е бил контактен.

Изследвания няма да се вършат на цялото село.

Кметът разясни, че към този момент е направено следващото дезинфекциране на спирки, пред магазини, в кметството. Очаква се стерилизация на черквата за Разпети петък.

Същевременно в дружество в Кюстендил, което не е шивашки завод, както разгласи тази заран ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, а създава елементи за експорт, са открити седем с позитивни проби за Covid-19. Изследвани са всички към триста служащи във компанията.

Припомняме, че Топлоелектрическа централа " Бобов дол " проработи още веднъж на 25 февруари, откакто няколко дни по-рано работата в централата спря поради планов ремонт.

На 23 януари стана ясно, че са лишили разрешителното на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за горене на боклуци.

Директорът Емил Христов беше арестуван на 20 февруари в Козлодуй, където бил в командировка. На идващия ден беше освободен под парична гаранция от 30 000 лева Той е упрекнат в запазване и разположение на рискови боклуци в нарушаване на разпоредбите.

Проверка в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " откри, че боклуци са горени без позволение.

На 18 януари прокурори и следователи влязоха в централата. Повод за визитата беше следствието на прокуратурата за закононарушения срещу националното здраве и околната среда.

Тогава министърът на околната среда Емил Димитров съобщи, че отива на съд с Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР