Мъж опита да обере банков клон в Сливен. Престъплението е

...
Мъж опита да обере банков клон в Сливен. Престъплението е
Коментари Харесай

Въоръжен обир на банка в Сливен, взети са заложници

Мъж опита да обере банков клон в Сливен. Престъплението е станало в центъра на града. По предварителна информация става дума за 42-годишен мъж, който с камък счупил прозорец на банковия клон и съумял да влезе.

Алармата се задействала и пристигналите на място охранители и служители на реда съумели да го задържат преди да обере клона.

Заради задействалата се тревога полицията идва на място. Мъжът е хванат.

При нападението един от охранителите на банката е ранен и е откаран в болница с заплаха за живота. Началникът на незабавното поделение в сливенската болница " Иван Селимински " доктор Тодор Суванков заяви, че раненият е в доста тежко положение. 42-годишният мъж е прострелян в региона на лявата раменна става и патронът най-вероятно е затънал в тялото му. Има данни за огромно количество кръв в белия му дроб.



Все още не е ясно дали обирджията има съучастници Според разкази на очевидците в постройката са влезнали трима маскирани мъже, а вътре има петима или шестима чиновници на банката. Водят се договаряния с грабителя, с цел да се изяснят неговите претенции, заяви Никола Геджев, шеф на Областна дирекция на МВР-Сливен.

" Вчера в тази банка са преведени парите на Община Сливен, заяви регионалният шеф Кавръков. - Това са парите на администрацията, учебни заведения, детски градини и всички делегирани действия, които общината заплаща, добави той.

" Трябва да са към милион лв., само че не може да се кажа какъв брой точно; като си върша сметка – обучение, културни, институти, детски ясли, заплати на личния състав... Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, с цел да се заплащат заплатите ”, сподели Марин Кавръков.

" Имаше пукотевица на няколко пъти, когато стреляха по охранителя и по-късно се чуха към пет изстрела вътре в банката. Но по какво е стреляно и има ли други наранени хора или ранени – не мога да кажа ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР