Мъж на 70 години от Стамболийски е починал, разкарван от

...
Мъж на 70 години от Стамболийски е починал, разкарван от
Коментари Харесай

Нов ужас в Пловдив! 4-ти мъж почина след размотаване между болници

Мъж на 70 години от Стамболийски е умрял, разкарван от болница в болница в Пловдив. Неговият наследник Николай Недев се свърза с медиите и описа за скандалния случай, написа plovdivpress.

70-годишният Йордан Недев е имал сърдечно заболяване и сънна апнея, положението му се утежнява на 12 ноември и околните му търсят Бърза помощ.

Откаран е в УМБАЛ „ Свети Георги “ – Хирургиите на „ Пещерско шосе “, където са му направени проучвания и два бързи теста за ковид с негативен резултат. Оттам, след консултация с Регионалния координационен център е препратен за банкет в МБАЛ „ Пловдив “ с влошено дишане и кислородна сатурация 70%, като естествените стойности са над 95%.

Лекарка от някогашната Окръжна болница обаче отхвърля да го одобри и го поучава да си купи уред за дишане. Възрастният мъж е върнат в дома си, само че положението му продължава да се утежнява. На идващия ден още веднъж с кола за спешна помощ е откаран в Хирургиите на „ Пещерско шосе “.

Накрая пациентът е закаран в МБАЛ „ Иван Рилски “, само че положението му към този момент е тежко и след един ден мъжът умира.

„ Баща ми можеше да живее, само че лекарите не направиха нищо, а в продължание на повече от 24 часа ни размотаваха “, възмущава се синът на Йордан Недев.



Ето и цялата изповед на Николай Недев:

Казвам се Николай Недев и съм наследник на умрелия Йордан Недев на 70 години от град Стамболийски. Баща ми имаше сърдечно заболяване и сънна апнея.

Състоянието му се утежни на 12 ноември и фамилията ни потърси "Спешна помощ ". Закараха го в УМБАЛ "Свети Георги " – Хирургиите на "Пещерско шосе ".

Там му вършиха проучвания и 2 бързи теста за ковид - и двата негативни. Баща ми заставам в незабавното поделение от 11 часа до 18 часа.

Майка ми е попитала какво се случва и за какво толкоз дълго се чака, а те са дали отговор, че му търсят място къде да го одобряват.

От болничното заведение заради липса на място след диалог с Регионалния Координационен Център го препратиха за банкет в МБАЛ–Пловдив след 18 часа с влошено дишане и кислородна сатурация 70%, като естествените стойности са над 95%.

Трима лекари още веднъж започнаха да го преглеждат със слушалка. Лекарка от Окръжна болница отхвърли да го одобри и го посъветва да си купи уред за дишане.

Тя му сподели, че и да го одобри, пътеката е такава, че след 4 дни ще го изпиши в същото положение и би трябвало да си купи уред за дишане.

Въпреки, че в документите от УМБАЛ "Свети Георги " пишеше, че е за банкет, лекарката не го одобри. Баща ми беше върнат още веднъж у дома и, несъмнено, положението му се утежни.



Обадихме се на персоналната му лекарка и двамата с нейния брачен партньор, който е кардиолог, останаха възмутени, че с такива индикатори не одобряват татко ми в болница.

В 22,30 часа го прибрахме у дома в Стамболийски. Междувременно продължи да се утежнява. Баща ми можеше да живее, само че лекарите не направиха нищо, а в продължение на скъпите за него 24 часа ни размотаваха.

На идващия ден, 13 ноември, викаме още веднъж "Спешна помощ ". Закараха го отново в Хирургиите на „ Пещерско шосе “.

Оттам отхвърлиха банкет и ни дадоха документ без щемпел и автограф, в който написа, че е с COVID-19, а PCR -тест не са му правили. Настояха да го караме в Инфекциозна клиника.

Обадихме се отново на персоналната лекарка, която ни посъветва: „ Той няма температура, с два бързи негативни теста е и в случай че го вкарате в Инфекциозна измежду инфектираните, ще го изтървете за часове “.

Лекарят в колата за спешна помощ се обади в РЗИ и изясни, че татко ми е с два негативни теста и че на дадения документ, че е с Ковид, няма нито автограф, нито щемпел.

Лекарят в колата за спешна помощ предложи да го закараме в болница „ Иван Рилски “. Там към този момент го одобриха, само че сатурацията му беше 40% и в тежко положение. На втория ден ни се обадиха, че татко ми е умрял.



Нямаме искания, дори благодарим на лекарите от УМБАЛ „ Свети Георги “ за отношението, само че докторката в Окръжна болница носи виновност за гибелта на татко ми.

Ако първия ден лекарката в МБАЛ „ Пловдив “ го беше приела в болничното заведение и му бяха оказали нужната помощ, можеше да е жив.

Смятаме да се консултираме и с юрист, а също и с Българския Хелзинкски комитет и ще заведем дело.

В 21 век сходно отношение към хората е неуместно. Не може цялостен живот да си плащаш здравните осигуровки и да не ти окажат здравна помощ, а да те оставят да умреш, разкарван от болница в болница. Какъв е този безпорядък в здравната система?

Хората, които са с други болести и нямат Covid-19, къде да се лекуват?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР