Мъж на 46 години от Симеоновград е задържан за домашно

...
Мъж на 46 години от Симеоновград е задържан за домашно
Коментари Харесай

Жена е с опасност за живота, след като е пребита с метална тръба от приятеля си

Мъж на 46 години от Симеоновград е арестуван за домашно принуждение и причиняване на телесна щета, оповестиха от ОДМВР на Хасково.

Арестът му е станал, откакто мъжът е нанесъл побой с железна тръба по тялото над 47-годишната си другарка, с която живеел на фамилни начала в града.

Нови фрагменти, изчистени благодарение на специалисти, както и основен очевидец

Пострадалата е откарана в регионалната болница в Хасково за лекуване, като за живота ѝ има заплаха, предава Българска телеграфна агенция.

Нападателят е арестуван до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане, допълват от полицията.

В близо 600 от тях се касае за нанасяне на телесна щета

От началото на тази година до началото на месец юли в Хасковска област са регистрирани 83 случая на домашно принуждение. Статистиката бе показана на съвещание на Областния съвет за предварителна защита на домашното принуждение, което се състоя в регионалната администрация на 12 юли.

Рязък скок на случаите на домашно принуждение у нас, регистрират от Министерство на вътрешните работи. Само за първите 8 месеца на тази година броят им е с 62% по-висок от цялата 2022 година, сочат формалните данни.

Васил Михайлов с нови самопризнания за други побои пред камерата ни

Ако за цялата предходна година са формирани 852 досъдебни производства, то единствено за първите осем месеца на тази година те са 1383. В близо 600 от случаите за 2023 година се касае за нанасяне на телесна щета.

От Министерство на вътрешните работи дефинираха статистиката за домашното принуждение като стряскаща. По данни на полицията, откакто стана явен казусът „ Дебора “, има доста повече недоволства, както и доста повече издадени ограничаващи заповеди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР