Мъж и жена били женени от десет години. Но нямали

...
Мъж и жена били женени от десет години. Но нямали
Коментари Харесай

Притча за силата на любовта...и думите

Мъж и жена били женени от 10 години. Но нямали деца. Въпреки това Сара и Дейв останали дружно с вярата да им се роди рожба, преди да е изтекла единайстата година от брака им. Това бил последният им късмет, тъй като близки и другари упорствали, че би трябвало да се разведат. Но това било мъчно решение поради мощната обич, която ги свързвала.

Изминали месеци и един ден, прибирайки се от работа, Дейв видял жена си на улицата в компанията на различен мъж. Двамата стояли прегърнати и изглеждали доста щастливи. През идната седмица ги виждал дружно на най-различни места, а една вечер, връщайки се от работа, видял същия мъж да изпраща жена му до вратата на дома им и да я целува по бузата. Съпругът се задушавал от безпомощен яд и горест, само че не споделил нищо на жена си.

Два дни по-късно, след под напрежение ден в работата, Дейв таман си наливал чаша вода от чешмата, когато звъннал телефонът. Той вдигнал слушалката, само че още преди да е заговорил, от другата страна някой споделил:

– Здравей, скъпа, чакай ме довечера у вас. Както ти дадох обещание.

Съпругът затворил, без да дочака да чуе повече. Гласът бил мъжки. Сигурен бил, че е същият вид, който през последните дни виждал толкоз постоянно с жена си. Изведнъж целият се разтреперил при мисълта, че е изгубил жена си поради различен. Чашата се изплъзнала от ръката му и се разрушила на пода.

Изплашена, жена му незабавно притичала в стаята с думите:

– Какво се случи? Добре ли си?

В гнева си той я отблъснал от себе си. Сара изгубила равновесие и паднала. Тя останала да лежи на пода, без въобще да помръдне. В този момент брачният партньор осъзнал, че се е свлякла навръх мястото, където се била разрушила чашата. От тялото ѝ стърчало огромно парче стъкло. Въпреки че съумял да напипа пулса ѝ, тя траяла да лежи безжизнена на пода. Напълно комплициран, Дейв забелязал някакъв плик в ръката ѝ. Той взел плика и го отворил – вътре имало писмо. Започнал да чете и останал покъртен.

А там пишело:

" Скъпи мой, думите не ми стигат от неспокойствие и по тази причина взех решение да го напиша. От една седмица отивам на доктор, само че желаех да съм изцяло сигурна, преди да ти оповестя новината.

Лекарят удостовери, че съм бременна с близнаци.

Няма да повярваш! Този доктор е моят от дълго време загубен брат, който не бях виждала, откогато с теб се оженихме. Той даде обещание да ме следи по време на бременността и да ми обезпечи най-хубавите лекарски грижи, без да изиска нито цент в подмяна.

Днес ще пристигна вкъщи на вечеря.

Благодаря ти, че остана до мен!

Твоя любяща брачна половинка "

Писмото се изплъзнало от ръката му. В този миг на врата се почукало. Когато отворил, Дейв видял същия мъж, който към този момент добре познавал. Гостът влезнал вътре и споделил:

– Здравей! Ти би трябвало да си Дейв. Аз съм Макс, братът на брачната половинка ти.

Изведнъж Макс видял сестра си, която лежала на пода в образувалата се там локва кръв. Без да губи нито момент повече, той я закарал в болничното заведение. Сара била в кома. И изгубила близнаците.

Източник: Moral Stories

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР