Мъж е загинал при трудова злополука на работното си място

...
Мъж е загинал при трудова злополука на работното си място
Коментари Харесай

Разследват смъртта на работник, загинал при инцидент в „Асарел-Медет“

Мъж е умрял при трудова акцидент на работното си място в панагюрската добивна компания „ Асарел-Медет “. Инцидентът се проверява, аргументите са в развой на изясняване.

Трагичният случай е от 9 февруари. Загиналият човек е на 51 години и е бил един от примерните чиновници на сдружението, настояват осведомени. По време на случая е бил самичък, тъй че към този момент никой не знае по какъв начин и за какво се е случило най-лошото.

„ Има подобен случай, по който се води следствено дело под наблюдението на Окръжната прокуратура. На мястото е осъществен оглед, събраните данни са предадени на проверяващите “ – удостовери представителят на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов. Той обаче отхвърли детайлности, като напомни, че до момента в който тече следствието такива не може да бъдат изнасяни обществено. В пълномощията на прокуратурата е да реши по кое време и какво може да бъде оповестено публично към случая. За момента и от Инспекцията по труда не са съобщили за съдбовната акцидент, евентуално по същите съображения.
свързани новини9118на 21.09.2017
На питане на „ Марица “ от „ Асарел-Медет “ дават отговор:

На 9 февруари в Претоварния възел на корпус „ Средно и ситно трошене “ на обогатителна фабрика „ Асарел “ е станала тежка трудова акцидент, при която – за жалост - е умрял наш сътрудник, на 51 години. В предприятието е постъпил на 22 октомври 2018 година като машинен оператор на транспортна софтуерна машина.

Продължава изясняването на обстоятелствата и събитията към тежкия случай. Образувано е досъдебно произвеждане, като „ Асарел-Медет “ оказва и ще продължи да оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи.

Ръководството на „ Асарел-Медет “ сервира най-дълбоките си съболезнования на фамилията и околните на умрелия сътрудник!

В самото дружество „ Асарел-Медет “ не е имало трудови злополуки най-малко от 15 години.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР