Мъж е починал в полицейска патрулка на път за известното

...
Мъж е починал в полицейска патрулка на път за известното
Коментари Харесай

Скандалното Трето районно в Пловдив пак се прочу: Здрав и прав мъж почина там за минути

Мъж е умрял в полицейска патрулка на път за известното с перманентните кавги към него Трето районно в Пловдив, алармираха близки на умрелия. Съпругата на починалия към този момент втори месец не е получила публична информация, нито й са предоставени експертизите по случая, заяви самата тя пред кореспондент на пловдивската медия plovdiv24.bg. 

49-годишният Ангел Йорданов Ангелов е бил арестуван на 26 декември 2020 година в градинката до ул. " Поп Тачо " в " Кършияка ". Според брачната половинка му Диана Ангелова мъжът й не си е дал персоналната карта за инспекция и по тази причина е бил отведен в районното ръководство. Жената твърди, че е безспорна тайнственост по какъв начин 120-килограмов мъж е умрял за три минути път. Сподели, че е имал здравословен проблем със сърцето, само че в никакъв случай не се е оплаквал.

" Нещо се прикрива, само че към този момент сме с вързани ръце и нищо не мога да подхваща, тъй като не са ми дали резултатите от експертизите. В смъртния акт е записан само часът на гибелта - 20.15 ч. на 26 декември. Аутопсията е правена на 27-и, на 30-и освободиха тялото и го погребахме. Два месеца към този момент нямам никаква информация. Не са ми дали даже облеклата му " - описа Диана Ангелова.

Вдовицата ще взе участие в митинг пред Трето районно в сряда, 24 февруари, по обяд. Гражданите считат да блокират булеварда за малко, след което ще се насочат към регионалната дирекция на полицията.  

Официалната информация от полицията гласи:

След получен сигнал за нарушение на публичния ред полицейски патрул задържа лицето Ангел Йорданов Ангелов, което по ЗМВР е трябвало да бъде отведено в ареста за период до 24 часа, а за осъществената демонстрация е трябвало да бъде формиран и акт по Указа за битка с дребното безчинство. При подаване на сигнала е обявено, че лицето е взело участие в сборичкване.

В двора на поделението на Министерство на вътрешните работи мъжът е колабирал, извикан е екип на незабавна помощ, който е установил гибелта му. По случая е формирано досъдебно произвеждане, водено под надзора на Районна прокуратура. Видно от направената тройна съдебно-медицинска експертиза е, че мъжът е умрял от остра сърдечно-съдова непълнота.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР