Мъж беше осъден на смърт за убийство на двама служители

...
Мъж беше осъден на смърт за убийство на двама служители
Коментари Харесай

Мъж бе осъден в Китай на смърт за двойно убийство на контролен пункт за вирусоносители

Мъж беше наказан на гибел за ликвидиране на двама чиновници на пункт за инспекция на възможни вирусоносители в Югозападен Китай, съобщи Франс прес, като се базира на правосъден източник.

От януари насам цели села и квартали в Китай се изолират посредством заграждения с вяра да избягнат епидемията от пневмония, причинявана от новия ковид. Заразените досега в страната са над 80 000, а смъртните случаи - близо 3000.

Двадесет и три годишният мъж беше наказан през вчерашния ден на гибел от локален съд за закононарушението, осъществено на 6 февруари в село в провинция Юнан, която граничи с Виетнам.

Осъденият карал миниван и отказал да спре на пункта за инспекция, споделя Българска телеграфна агенция. Спътникът му се опитал да разчисти загражденията, блокиращи пътя. Докато снимал с мобилния се телефон протичащото се, чиновник на пункта бил наръган с нож от водача в гърдите и корема. Водачът на минивана намушкал още един човек, притекъл се на помощ на своя сътрудник. Двамата ранени по-късно умряли.

Съдът постанови, че водачът на минивана не се е подчинил на локални чиновници, нарушил е националния закон за епидемията и е направил извънредно тежко закононарушение.

В Китай управляващите на всички равнища вкараха фрапантни ограничавания на придвижването и други ограничения, с цел да попречват разпространяването на новия вирус, тръгнал в края на предходната година от столицата на провинция Хунан - Ухан. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР