Махмурлукът определено е едно неприятно усещане, което всички сме изпитвали

...
Махмурлукът определено е едно неприятно усещане, което всички сме изпитвали
Коментари Харесай

Нестандартните лекове срещу махмурлук

Махмурлукът несъмнено е едно неприятно чувство, което всички сме изпитвали след занимателна вечер, полята с повече от нужното чашки алкохол. Чували сме за какви ли не лекове против него - от шкембе супа, през аспирин и бира. Ако обаче те към този момент не работят при нас, може да пробваме с различен ексцентричен, само че ефикасен лек.

Когато сме прекалили с алкохола, несъмнено желаеме да прекалим и с нещо мазно и не доста здравословно, цялостно със сол и въглехидрати. Но в тази обстановка е по-добре да предпочетем храни, които са потребни за червата и храносмилателната система - като тези, претърпели ферментация.

Учени от британската Gut Health Clinic поучават да консумираме кефир, комбуча или кимчи, когато сме в плен на махмурлука. Те работят позитивно на червата и черния дроб, което е от значително значение, с цел да може организмът ни да се оправи по-бързо и дейно с алкохола, попаднал в него, както и да минимизира следствията от него.

Въпреки това, други специалисти по храненето предизвестяват, че яденето на храни по време на махмурлук ще има " слаб или никакъв резултат " върху метода, по който тялото се оправя с алкохола. Но е реалност, че колкото по-бързо алкохолът се всмуква от организма, толкоз по-кратко ще ни е неприятно след употребатa му. Затова ферментиралите храни може в действителност да са ни от изгода.

Поддържането на положително чревно здраве по принцип укрепва чревната преграда и по този начин тя става по-малко податлива на алкохола, който е един от главните дразнителни на червата и е известно, че може да повлияе на чревната пъргавина, пропускливостта и усвояването на хранителни субстанции, предава Daily Mail.

Освен това живите бактерии, които се съдържат във ферментиралите храни, въздействат позитивно върху чревния микробиом, който също може да се окаже повреден от несъразмерната консумация на алкохол. А това води до добре познатия стомашен дискомфорт и в някои случаи до гадене и повръщане.

Алкохолът нарушава и късоверижните мастни киселини, които са значими за здравето на червата, тъй като понижават възпалението и управляват функционалностите на имунната система. Тялото трансформира алкохола в ацеталдехид и по-късно в ацетат, което по-късно нарушава съотношението на късоверижните мастни киселини и способства за признаците на махмурлук. Но бутиратът - късоверижна мастна киселина, открита в някои комбучи - може да помогне за възобновяване на салдото на съотношението, увеличавайки количеството положителни бактерии.

Не бива обаче да разчитаме, че в случай че изпием един кефир или шише комбуча преди няколкото чашки за вечерта, това ще ни избави от махмурлука. Защото най-хубавият метод да го предотвратим е като просто не прекаляваме с количествата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР