Магнетичен поглед, блестяща кожа и гъста лъскава коса – така

...
Магнетичен поглед, блестяща кожа и гъста лъскава коса – така
Коментари Харесай

Да заблестим с тайните за красота от Близкия изток

Магнетичен взор, блестяща кожа и гъста лъскава коса – по този начин възприемаме хубавиците от Близкия изток. За да запазят свежия си тип, тези дами разчитат на специфични бюти ритуали, които се предават от потомство на потомство. Една от най-важните секрети обаче е, че те употребяват естествени артикули за хубост. Ето кои са останалите.
Мед вместо маска за лицеПрочетете още
Жените от Близкия изток употребяват мед, с цел да създадат кожата си мека и блестяща от антични времена. Те нанасят върху лицето си примес, направена от мед и мляко. Мед с краставица пък се употребява за хидратация. А за стягане на кожата към меда се прибавят пасирани смокинови плодове.
Мента за лекуване на акне
Според арабите ментата освен прави дъха пресен, само че може и да лекува акне. Това се дължи на обстоятелството, че листата на ментата съдържат салицилова киселина. Можете или да смелите ментата и да я нанесете върху възпаленото място, или да я извършите на паста и да я оставите за една нощ.
Плътна очна линия
За очна линия дамите от Близкия изток употребяват особено вещество, известно като „ прът “. В предишното се е считало, че гримираната зона към очите може да ги защищити от нездравословните слънчеви лъчи. Модерният прът постоянно се прави от дървесна смола.
Кисело мляко за красива коса
Жените от Близкия изток са известни със своята гъста и лъскава коса. И тяхната загадка е потреблението единствено на естествени съставки. Преди да измият косата си, те намазват скалпа с кефир или кисело мляко. Ферментиралите млечни артикули подхранват косата и възвръщат нейната конструкция.
Зехтин за лекуване на кожа, коса и нокти
В Близкия изток нерафинираният зехтин от дълго време се употребява като козметичен артикул. Преди всичко се употребява при масаж на разположение, тъй като омекотява и подмладява кожата. Освен това, зехтинът е превъзходен за омекотяване на кожичките и за подсилване на тънките и чупливи нокти. Ако пък имате суха и повредена коса, нанесете няколко супени лъжици масло върху косата си, увийте главата с забрадка и я оставете за 30 минути преди измиване.
Морска сол за ексфолиране
Арабските дами употребяват морска сол за ексфолиране от епохи. Масажът с морска сол също усъвършенства кръвообращението, а и има противовъзпалителни свойства.
Картофена маска за чисто лице
Някои дами от Близкия изток имат вяра, че картофите оказват помощ на кожата им да наподобява по-добре. Ето за какво те употребяват маски за лице, направени от тях. Можете да употребявате картофено пюре или картофен сок.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР