Магнатът Мохамед Ал-Файед, противоречив милиардер и баща на Доди, който

...
Магнатът Мохамед Ал-Файед, противоречив милиардер и баща на Доди, който
Коментари Харесай

Известният бизнесмен Мохамед Ал-Файед почина на 94 години

Магнатът Мохамед Ал-Файед, спорен милиардер и татко на Доди, който почина дружно с принцеса Даяна през 1997 година, е умрял на 94-годишна възраст, заяви фамилията му в изказване.


" Г-жа Мохамед Ал-Файед, нейните деца и внуци желаят да потвърдят, че обичаният ѝ брачен партньор, техен татко и дядо, Мохамед, умря спокойно от напреднала възраст в сряда, 30 август 2023 година ", се споделя в изказването на фамилията, публикувано от футболния клуб, който в миналото е имал, ФК Фулъм.

" Той се радваше на дълго и пълноценно пенсиониране, заобиколен от околните си. Семейството помоли да се почита персоналното им пространство в този миг ".

Файед ще бъде запомнен най-много с открития си и постоянно циничен метод на говорене, с отмъщението си към Консервативната партия, със противоречивата покупка на универсалния магазин " Хародс " и със собствеността си върху футболния клуб Фулъм и хотел " Риц " в Париж.

С бизнес империя, включваща мореплаване, недвижими парцели, банково дело, нефт, търговия на дребно и строителство, Файед е и човеколюбец, чиято фондация подкрепя деца в Обединеното кралство, Тайланд и Монголия.

Файед купува " Риц " през 1979 година дружно с брат си, а шест години по-късно двамата получават " Хародс " след дълга и яростна борба за придобиване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР