Магията на италианската кухня се крие в семплите рецепти с

...
Магията на италианската кухня се крие в семплите рецепти с
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Италианско джелато по традиционна рецепта

Магията на италианската кухня се крие в семплите предписания с малко съставки, само че с доста огромен приоритет към техниката на приготвянето.

Успяхте ли да посетите Италия тази година? Ако сте измежду доста, които избраха да оставят пътуванията за по-удобен миг, ви предлагаме този уикендски ден да прекарате в едно малко странствуване посредством достоверните усети на най-емблематичния италиански десерт – джелатото.

Традиционният за страната сладолед се подготвя с малко съставки, само че основава гальовен и тънък краен резултат, който всеки би трябвало да опита най-малко един път в живота.

Днес ви предлагаме да приготвите обичайния Fior di Latte gelato – най-чистата форма на сладоледа, за която ви трябват единствено захар, мляко и сметана.

 Кулинарен уикенд: Италианско джелато по обичайната рецепта

За да извършите джелатото, ще ви трябват:

150 грама захар

350 мл прясно пълномаслено мляко

250 мл течна сметана

Приготвяне:

В тенджера на спокоен огън смесете захарта и млякото. Бъркайте за 5 минути с дървена лъжица, като внимавате сместа да не стартира да ври. След това прехвърлете млякото в железна купа с похлупак и оставете да изстине в ледник за към половин час.

През това време разбийте сметаната с миксер, до момента в който получите пухкава текстура. Тогава прибавете охладеното мляко и разбъркайте деликатно.

Изсипете сместа в подобаваща за заледяване тавичка и оставете да се втвърди във фризера за най-малко 5 часа, като на всеки 30 минути би трябвало да разбърквате с бъркалка или с миксер на най-ниска степен. Това ще предотврати образуването на ледени кристали и ще ви даде кремообразен краен резултат.

Сладоледът обичайно се сервира единствено по този начин, само че ви съветваме да му добавите малко настъргана лимонова кора за мирис. Можете да комбинирате и със свежи плодове или със сладко. Дори малко какао от горната страна основава страховит резултат.

Алкохолни близалки с ликьор и течен шоколад

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР