Магистратите от специализираните съдилища и прокуратури ще получат по 16

...
Магистратите от специализираните съдилища и прокуратури ще получат по 16
Коментари Харесай

Малцина много специални магистрати ще вземат по 16 заплати

Магистратите от профилираните съдилища и прокуратури ще получат по 16 заплати през идната година. Това се разбра от гласувания в сряда от правната комисия бюджет на правосъдна власт за 2021 година В случая става дума за към 70 съдии и прокурори, които работят в четирите профилирани структури на правосъдната власт. В правосъдната система работят близо 3900 магистрати.

Преди три години ръководещите от ГЕРБ, “Обединени патриоти “ и Движение за права и свободи предвидиха бонус годишно за работата, която правят. Всяка година след приемането на бюджета Висш съдебен съвет може да дефинира по какъв брой тъкмо изключителни заплати ще получат специфичните магистрати.

Оказва се, че 2021 година ще е рекордна във връзка с броя заплати за специфичните. Това се случва, макар че Специализираната прокуратура бе набъркана в мегаскандала който очевидно не оказва въздействие на депутатите.

На този декор, колкото и да са натоварени с каузи останалите “нормални “ съдии, те ще могат да получат до три заплати
бонус за работата, която са свършили. Единствената причина за това е, че не са “специални “. Бюджетът на правосъдната власт планува 10% нарастване на възнагражденията солидарно за всичкив системата.

Бюджетът на правосъдната власт през идната година е рекорно висок и доближава 909 милиона лв.. Бюджетът на прокуратурата се усилва с 41 милиона лв., този на съдилищата е с близо 90 милиона лв. по-висок. Бюрото по отбрана към основния прокурор получава 5 милиона лв.
бонус от държавното управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР