Магарето на един селянин паднало в кладенеца на стопанина си

...
Магарето на един селянин паднало в кладенеца на стопанина си
Коментари Харесай

Притча за интелигентното магаре и кладенеца

Магарето на един селяндур паднало в кладенеца на стопанина си и почнало да реве за помощ. Дотичал селянинът и плеснал с ръце:

– Как ще те изваждам оттова?

Изведнъж се замислил и решил: „ Моето магаре е остаряло. Не му остава още доста живот. Така или другояче, скоро ще би трябвало да си купя друго. А кладенецът е съвсем пресушен и от дълго време се поканвам да го запълня и да изкопая нов. Защо това да не стане в този момент? Хем и магарето ще закопая, че да не мирише, като почне да се разлага ”.

Повикал стопанинът съседите си да му оказват помощ да зарине кладенеца. Всички заедно хванали лопатите и почнали да хвърлят пръст в него. Магарето на часа схванало какво го чака и почнало да реве още по-силно. Ала внезапно, за всеобща изненада, притихнало. След като хвърлили много пръст в кладенеца, селянинът решил да огледа и да види какво става долу. Надзърнал и останал като гръмнат. Всяка лопата с пръст, която се изсипвала на гърба му, магарето отърсвало и затъпквало с крайници. Не след дълго, за всеобщо учудване, то стигнало догоре и изскочило от кладенеца.

Животът постоянно ни стоварва всякаква тиня и не пропуща да ни засипва с нови порции. Но всякога, когато калта падне върху теб, отърси я от себе си и се издигни над нея, като стъпиш от горната страна й, тъй като единствено по този начин ще можеш да се измъкнеш от своя бунар. Всеки един проблем, който се изпречи на пътя ти, може да бъде трансфорат в камък, по който да преминеш през буйния поток на живота.

Изображения: Sotheby's, Merle Spear Art Studio

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР