Мафиотският бос Рафаеле Кутоло, ключов играч в един от най-кървавите

...
Мафиотският бос Рафаеле Кутоло, ключов играч в един от най-кървавите
Коментари Харесай

Почина бос на мафията в Италия, водил война от затвора

Мафиотският необут Рафаеле Кутоло, основен състезател в един от най-кървавите интервали в проведената престъпност в Неапол през 1970-те и 1980-те години, умря в пандиза на 79 години, оповестиха италианските медии, представени от " Франс прес ".

Уточнява се, че в продължение на доста месеци той се е чувствал зле, само че е умрял през вчерашния ден от септицемия в затворническото поделение на болница в Парма, Северна Италия.

Кутоло е прекарал повече от 57 години зад решетките, само че стана толкоз авторитетен, че други клонове на мафията Камора в Неапол, Южна Италия, са му плащали вноски, а страната е помолила за помощта му при похищение на политик.

Роден през 1941 година в град Отавиано, град край Неапол, пътят на Кутоло е подложен, когато през 1963 година, на 22 години, е затворен за цялостен живот за ликвидиране на мъж, който обидил сестра му.

В пандиза неговата харизма и умения като стихотворец му донесоха прякора " Професора " и скоро той построи почитатели измежду останалите пандизчии, които се разшириха във външния свят, когато бяха освободени.

От килията си той сътвори нова група, La Nuova Camorra Organizzata ( " Новата организация Камора " ), която е със строга подчиненост и правила за участие и подготвеност за потребление на принуждение.

Той провокира други фамилии Камора и техните борби са виновни за един от най-кървавите интервали в историята на италианската проведена престъпност, с повече от 250 убийства единствено през 1982 година, съгласно известия в медиите.

В един миг Кутоло беше толкоз мощен, че наложи налог на останалите кланове.

Кутоло също е имал контакти със службите за сигурност и политици, които са били принудени да го помолят за помощ, с цел да освободи районен политик Чиро Чирило, похитен от Червените бригади, лява терористична група, през 1981 година

Политическите му връзки също му разрешиха да си обезпечи - посредством медиатори - огромни контракти за подкрепяне на възобновяване на Ирпиния, квартал, опустошен от земетресение през 1980 година, в което починаха съвсем 3000 души.

Кутоло в никакъв случай не изрази скрупули за закононарушенията си, които въодушевиха голям брой книги и даже филм и отнесоха тайните му в гроба му.

" Той беше мощен началник, повече от министър-председател. Сила, която го държеше в пандиза цялостен живот ", разяснява писателят Роберто Савиано, специалист по Камора, представен от всекидневник La Stampa.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР