Мафиотите не могат да се приберат вкъщи. Немислимо е да

...
Коментари Харесай

Италиански прокурор: Мафиоти под домашен арест ще върнат държавата в ръцете на организираната престъпност

Мафиотите не могат да се приберат у дома. Немислимо е да пускаш пандизчии под домакински арест по време на зараза. Трябва да се погрижим за тях и да им осигурим всички нужни защитни средства. Ако ги върнем по къщите им, връщаме и част от страната в ръцете на проведената престъпност.
Това съобщи прокурорът по битката с мафията и тероризма Федерико Кафиеро Де Рао, представен от италианското издание “Ла Република”. Изявлението на Де Рао пристигна по едно и също време с стартирането под домакински арест на трима мафиоти - 78-годишният авторитетен член на Коза ностра Франческо Бонура, 65-годишният Винченцо Янацо от клана Ндрангета и един от босовете на клана Казалеси - Паскуале Загария.

Последният излежаваше от 2007 година двайсетгодишна присъда, Янацо бе хвърлен зад решетките за 14 години през 2018 година, а Бонура, наказан на 23 години, бе прекарал в килията едвам 9 месеца. Италия държи в пандизите си общо 74 авторитетни мафиоти над 70-годишна възраст. Сред тях е и фамозният с жестокостта си Бенедето Сантапаоло, на 81 години, с няколко доживотни присъди.

Италия е най-тежко засегнатата от епидемията страна в Европа. Мафиотите ловко употребяват обстановката за трупане на дивиденти, а стартирането на главатари под домакински арест може да е съдбовно за италианската правораздаващаа система.

Прокуратурата твърди, че и на тримата нарушители като изключително рискови са били наложени строги ограничения за изолираност, изключващи контактите с членове на мафията. Домашният арест естествено не дава сходна опция. Властите признават заплахата.

“ " В този спешен миг мафиотските организации може да обхванат още по-дълбоко в икономическия живот, изключително като поддържат или даже изкупуват предприятия с финансови усложнения, които не могат да получат достъп до държавна помощ и това ги кара да търсят различни източници на кредитиране ", сподели Де Рао.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР