Мъдростта не е само да разбереш къде и как да

...
Мъдростта не е само да разбереш къде и как да
Коментари Харесай

9 мъдри истини за ревността, омразата и самоунищожението

Мъдростта не е единствено да схванеш къде и по какъв начин да намериш шанс и позитив. Тя е и способността да одобряваме вътрешните си проблеми, а също и умеенето да се оправяме с тях. Нека се спрем в този момент по-подробно на завистта, негодуванието и отрицателните им последствия върху нас, хората.

Никой не е застрахован от отрицателни мисли. Лоши и неприятни събития се случват в живота ни непрекъснато.   Дори самите ние можем несъзнателно да обидим някого.

Трябва да приемем това и да се научим да управляваме завистта, гнева и негодуванието, с цел да предотвратим личното си самоизтребление.

Енергията на оптимизма ще ни избави

Нищо не може да успокои завистливия

Завистта е доста мощна отрова за силата ни и за сърцето. Тя постепенно ни отравя и ни кара да гледаме света единствено в черни краски. Завистта стопира развиването и прави индивида нерешителен. Отнема здравето, щастието, шанса. Нищо не може да излекува душата на подобен човек. Единствено той самият може да го направи.

Завистта на другите е най-силното хвалебствие

Не забравяйте, че в случай че човек ви завижда, значи сте на прав път. Ако към вас има доста хора, които биха желали да бъдат на вашето място, знайте, че вършиме всичко както би трябвало. Бъдете доста деликатни с такива хора, обаче. Те могат съществено да скапват настроението ви, тъй като завистта се показва по разнообразни способи.

Всеки, който не ни обича е или злорад, или малоумен

Не би трябвало да забравяме, че простаците с времето могат да помъдреят, само че завистниците най-вероятно ще си останат такива вечно, тъй като не желаят да работят върху себе си. По-скоро биха се насладили на това разрушително възприятие, до момента в който то не ги погълне изцяло.

Недоволството е особено за всички нас

Можете да обидите всеки човек, само че една в действителност мощна персона се отличава с това, че тя знае по какъв начин да се откаже от обидата. Тоест, да не я одобри.

Трябва да се научите да отсявате хората, които ви наскърбяват. Да не забравяте, че хората към нас не постоянно схващат, че ме афектирани. Понякога би трябвало да им кажем непосредствено това, с цел да схванат, че са постъпили погрешно.

Всеки може да обиди, само че единствено мощният ще изиска амнистия

Силата на човек се крие не в способността му да подвига тежести, не в дебелината на портфейла му и не в неговото публично въздействие. Тя се крие в способността да прости.

Няма нищо положително в обидата. Тя може да навреди на всички, изключително на тези, които я претърпяват тежко. Ето за какво би трябвало да простите, да простите на всеки греховете му, с цел да се радвате на духовна независимост.

Най-добрият лек за самоизтребление е търпението

Само толерантен човек може да става по-силен от ден дневно. Всеки, който живее „ небрежно “ и в непрекъснато очакване на знамение, неизбежно ще остане отчаян. Този, който не знае по какъв начин да чака, унищожава живота си. Всеки, който знае по какъв начин да чака, гради ориста си тухла по тухла и сбъдва най-смелите си фантазии.

Унищожавайки живота на другите, унищожаваме и нашия

Отрицателното не отива единствено в една посока. Винаги се връща, както споделя законът за бумеранга.

Всички неприятни неща, които вършим, се случват освен на тези, които сме обидили, само че и на нас самите. Тези последствия могат да одобряват разнообразни форми, само че по този начин или другояче ще дойдат. Само добротата ще ни избави от самоизтребление.

Самоунищожението стартира с безделието

Човек би трябвало да работи всеки ден, да прави това, което обича. Той би трябвало да основава нещо и да оказва помощ на някого. Ако човек бездейства, неговата сила и мощ не се употребяват, вътрешните сили отслабват, той стартира да харчи време и сила за това, което го убива физически и душевен, трансформирайки се в бледа сянка на самия себе си.

Завист, ревнивост, виновност и възмущение – отровният коктейл

Човек престава да бъде себе си, когато в живота му се появи виновност, ревнивост, възмущение или злоба. Тези усеща елементарно преливат едно в друго.

Никой не знае по кое време това ще се случи, само че може да се случи всеки миг, създавайки заблуда за пречистване.

Ето за какво е значимо не просто да се отървем от тези усеща, а да работим интензивно върху себе си, с цел да премахнем вечно всички следи от тях в съзнанието си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР