Мачовете от първия кръг на откритото първенство по тенис на

...
Мачовете от първия кръг на откритото първенство по тенис на
Коментари Харесай

Дъжд спря мачовете на “Ролан Гарос”, Надал ще доиграва утре

Мачовете от първия кръг на откритото състезание по тенис на Франция в понеделник бяха прекъснати заради дъжд. Очаква се във вторник да се изиграят и два от най-интересните дуели, в които играят Рафаел Надал и Мария Шарапова.

Рафаел Надал ще играе с едно мислено, тъй като губеше третия сет против италианеца Симоне Болели. Испанецът въпреки всичко взе първите две елементи с 6:4, 6:3.

Надал пропусна три благоприятни условия за пробив в четвъртия гейм, само че в последна сметка стигна до единствения брейк в сета в десетия гейм и с това затвори частта с 6:4. Вторият сет обаче стартира с мигновен пробив на 15 в интерес на Болели, само че той не задържа дълго преднината си. Италианецът избави един късмет за пробив на Надал в четвъртия гейм и поведе с 3:1, само че това беше последният му извоюван сервис-гейм за сета. Испанецът проби за 3:3 и 5:3, а останалата работа свърши на личен сервис.

Третият сет стартира по сходство на предния и Надал загуби още първото си подаване, а Болели поведе с 3:0. Тогава обаче пристигна нареждането от уредниците мачовете да бъдат прекъснати заради дъжд, който по този начин или другояче се сипеше над Париж от половин час.

Мария Шарапова пък въобще не стъпи на корта. Рускинята ще играе на следващия ден против холандката Ришел Хогенкамп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР