Мачът с Румъния е изключително важен и психологията в тази

...
Мачът с Румъния е изключително важен и психологията в тази
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Мачът с Румъния е изключително важен

Мачът с Румъния е извънредно значим и логиката на психиката в тази среща не е на наша страна, тъй като те са добър тим, съвсем от нашата рогозка, без значение, че ние в класирането стоим по-добре. Докато при нас мачът е наложителен, при тях не е, те са домакини, тъй че ще е доста мъчно. Това съобщи селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски преди значимите квалификации за Евробаскет 2025 против Румъния и Португалия в края на месеца.

България би трябвало да запише две победи, в случай че желае сигурно да завоюва своята група и да се класира за идната фаза на пресявките.

" Знам какво ще им кажа (на играчите), то няма да е нещо ново. То ще бъде обвързвано с значимостта от двата мача, със наложителните победи, тъй като отиването на спомагателна подготовка лятото е тото. Осем тима за едно място. Да, множеството от тях са по-слаби от нас, евентуално и там ще се класираме, само че е доста мъчно поради на това, че тимът би трябвало да се събира юли месец на лагер, когато би трябвало да почиват, а ние да играем такава подготовка. Трябва обаче да се откри салдото, тъй като не може да се вкара кой знае какво напрежение, спортът ни е доста психически. Мисля, че имам опит да се откри тъкмо средата сред мотивацията и това да не се вкара доста огромно напрежение. Не е елементарно, заради това и в състава има много опитни играчи, доста държах да бъдат, не е мястото тъкмо в тези два мача да подмладяваме тима ", разяснява Барчовски.

Треньорът на мъжкия ни баскетболен отбор изрази недоволството си от дребното време, което получава за работа с националите, заради програмирането от страна на ФИБА.

" Нещата стигнаха до такава степен, че безусловно имаме по 2-3 дни подготовка, някои играчи даже по един. Преди дори в тези прозорци имаше по седмица, някой път по 10 дни, където един треньор може да си свърши работата и да се изиграят 1-2 контролни срещи. Сега е ужасно претупване. Каквото е за нас, такова е за всички ", сподели Барчовски.

България гостува на Румъния на 23 февруари и приема Португалия на 26 февруари, от 18:00 часа, в „ Арена Ботевград “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР