Мачът на истината за Аржентина настъпи. С оглед на слабото

...
Мачът на истината за Аржентина настъпи. С оглед на слабото
Коментари Харесай

Световно по футбол 2018: Нигерия - Аржентина

Мачът на истината за Аржентина настъпи. С оглед на слабото показване на тима на Световното състезание по футбол, борбата с Нигерия се обрисува на живот и гибел за " гаучосите ", а Лионел Меси би трябвало да потвърди, че неслучайно е считан за един от най-великите футболисти на планетата. Тестът няма да е елементарен, защото " супер орлите " набраха самочувствие с триумфа си над Исландия, само че някогашният международен първенец няма право на неточност, изключително заради обстоятелството, че е любимец в идната среща.
В другия дуел Исландия се изправя против Хърватия и, без значение от резултата в този дуел, южноамериканците би трябвало да търсят наложителен триумф, по опция с разлика. Може да следите борбата Нигерия - Аржентина НА ЖИВО в Sportlive.bg .
ОЧАКВАЙТЕ В 20:30 СЪСТАВИ И АНАЛИЗ НА СРЕЩАТА НА ЖИВО
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Централно внимание в програмата на Световното състезание по футбол във вторник вечер несъмнено заема дербито сред Нигерия и Аржентина - двата тима, които в пряк конфликт ще си оспорват второто място и класирането на елиминации на Мондиал 2018. Но още по-голям е въпросът кой Лионел Меси ще забележим против " супер орлите " от Африка.
В първия мач в шампионата звездата на Барселона беше деен и, макар че пропусна дузпа и насочи цели 11 удара, от които гол не падна, Меси се показа задоволително добре при 1:1 против Исландия. Срещу Хърватия обаче той беше един от най-слабите футболисти при разгромната победа с 0:3, която " шахматистите " реализираха. И по този начин се стигна до миг, в който един от главните любимци за спечелването на купата да е на прага на отпадане от конкуренция, която се очакваше да е черешката на тортата в кариерата на една от най-ярките спортни персони в историята.
Как обаче се стигна до тук? Всичко пада на плещите на Лионел Меси, само че различен е огромният провинен в Аржентина - това е Хорхе Сампаоли. С буйния си манталитет и противоречиви тактически решения, някогашният треньор на Севиля е на прага да запише една от най-срамните страници във футболната история на Аржентина. Стигна се до там, че играчите са настояли те да наредят тима в идната среща с Нигерия, а селекционерът може да се окаже безгласна писмен знак в опита на " гаучосите " да спасят достойнството си на Мондиал 2018. Аржентина е безспорен любимец в идната среща с Нигерия, само че това важеше и в дуелите против Исландия и Хърватия - мачове, от които южноамериканците завоюваха едвам една точка.
" Супер орлите " обаче не би трябвало да бъдат подценявани. Нигерия дойде в Русия с ясната концепция, че актуалната селекция на тима се готви за Мондиал 2022. Липсата на опит при възпитаниците на Герно Рор е явна, само че ентусиазмът, с който играчите излизат на терена, е инфекциозен. Ако играта на Нигерия потръгне, Аржентина ще има съществени проблеми в срещата. Срещу Исландия видяхме, че " супер орлите " могат да контраатакуват по ослепителен метод, а с бързоноги състезатели като Моузес, Муса и компания " гаучосите " сигурно ще изпитат усложнения.
В тима на Аржентина се чакат доста промени, една от които е обвързвана с ролята на централен нападател. Тя ще бъде поверена на Гонсало Игуаин, само че на терена още веднъж няма да забележим неговия сътрудник в офанзивата на Ювентус Пауло Дибла. Нигерия пък по всяка възможност ще заложи на изпълнителите от срещата с Исландия, извоювана с 2:0.
Равенството изцяло устройва Нигерия в идната борба, тъй че от най-много от атакуващите футболисти на Аржентина зависи какво ще се случи в срещата. Бърз гол може да помогне на " гаучосите " да си създадат срещата малко по-лесна, само че една контраофанзива на " супер орлите " може да довърши така и така душевен разтърсената селекция на Хорхе Сампаоли.
За да се класира напред, Аржентина би трябвало наложително да завоюва дуела с Нигерия и да се надява Исландия да не завоюва с разлика борбата си с Хърватия. Равенство или победа за Нигерия значи, че " супер орлите " ще играят на осминафинал.
Ще покаже ли Лионел Меси лидерски качества? Ще заиграе ли Аржентина футбола, който всички чакаме, или Нигерия, водена от възторг и скорост ще сервира най-голямата изненада на Световното състезание по футбол? Ще разберем в 21:00 часа, когато стартира срещата. Може да следите дербито Нигерия - Аржентина НА ЖИВО в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР