Мачът между Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик в елитната юношеска

...
Мачът между Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик в елитната юношеска
Коментари Харесай

Грозни сцени на юношески мач в Пловдив! Удариха шесткрактен шампион на България

Мачът сред Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик в елитната юношеска група до 16 години беше засенчен от всеобщ пердах сред родители. Мачът, който се е играл на 24 септември, приключи 4:1 за пловдивчани, само че до 71-ата минута резултатът е бил 1:1. Според информацията, до грозните подиуми се е стигнало след последния съдийски сигнал, като в сбиването са взели участие над 30 души, измежду които и дами.

Във видеото се вижда по какъв начин млади мъжа постановат с юмруци и ритници паднал на земята различен мъж, след което се стига до всеобщо побутване сред групи хора.



Сред пострадалите е бил и някогашният национал на България и шесткратният първенец на страната с Лудогорец Йордан Минев, който получава пестник в лицето и още удар в главата, написа Трафикнюз.

Според публична информация от полицията, на телефон 112 е бил подаден сигнал за сборичкване сред родители и на място са изпратени екипи на 5-то РПУ, само че при идването не са установени лица, които да са взели участие в багра. Няма арестувани и съществено потърпевши.

По-късно бе пусната публична позиция по случая от страна на Локомотив Пловдив в която има и видео, в което в границите на близо 3 минути се чуват грозни реплики, подвиквания и явно гот страна на публиката на Хебър, които в тази ситуация евентуално са родители на 16-годишните юноши на пазарджиклии. От Локомотив Пловдив настояват, че точно тези реплики и държание са били мотив за последвалия случай след края на мача.



От управлението на Локомотив удостоверяват за грозните подиуми, че е имало ръкопашна битка и оповестиха, че треньорът на гостите Йордан Минев също предизвикал словесно почитателите.

Публикуваме позицията на Локомотив Пловдив без редакторска интервенция:

Уважаеми последователи,

През миналата неделя се състоя следващ кръг на Елитната група до 16 години. На “Лаута ” Локомотив победи справедливо Хебър с 4:1. Но, за жалост, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути избрани родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при съвсем всяко присъждане на съдията, без значение дали е правилно или неверно. Впечатление правеше един съответен човек, който в хода на мача отправяше обидни прилагателни както към основния арбитър, по този начин и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в вербален спор с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на защитата.

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е заложен въпрос за какво е обиждал децата на Локомотив от наш почитател, участвал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а съгласно очевидци на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна битка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В последна сметка има двама потърпевши, основният провинен за всичко се скрива в рейса на гостите.

Подмолни дейности има и дни след срещата, като избрани хора от Хебър са разпространявали информацията, че не какъв да е, а точно спортният шеф Илко Пиргов, който беше фен на мача, е провел този пердах! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които би трябвало да бъдете за образец на своите деца! Дръжте се културно и почтително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с къси, само че показателни моменти от мача, като ще чуете защо става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР