Мачът между Хановер 96 и Динамо (Дрезден) от Втора Бундеслига

...
Мачът между Хановер 96 и Динамо (Дрезден) от Втора Бундеслига
Коментари Харесай

Подновяването на сезона не е под въпрос, заяви шефът на Германската футболна лига

Мачът сред Хановер 96 и Динамо (Дрезден) от Втора Бундеслига публично беше отсрочен. Причината е, че общо трима футболисти на отбора от Дрезден се оказаха инфектирани с ковид, което докара до слагането на целия тим под карантина за период от две седмици. По стратегия Динамо трябваше да гостува на Хановер 96 на 17 май. На формалния уебсайт на Хановер беше обявено, че дуелът е анулиран и няма нова планувана дата за провеждането му.

Ерцгебирге (Ауе) е другият тим, който е подложен под карантина и няма да може да изиграе първите си два мача след подновяването на сезона. Въпреки това, изпълнителният шеф на Бундеслигата Кристиан Зайферт е убеден, че всички останали мачове от двете най-силни дивизии ще се проведат.  Ето за какво се получава това разминаване с COVID-19 в Германия
" Ситуацията с Динамо (Дрезден) и Ерцгебирге (Ауе) значи, че два от общо 81 мача няма да бъдат изиграни. Трябва да помислим какво да създадем. Нашите проекти не се трансформират. Целта остава сезонът да бъде доигран ", разяснява Зайферт.

" Това, че Динамо ще е под карантина за две седмици не значи, че подновяването на сезона във Втора Бундеслига е сложено под въпрос. Има избрана численост мачове и в случай че те не могат да се проведат, сезонът няма по какъв начин да приключи. Не мога да ви кажа каква е точната численост ", добави Зайферт пред ZDF.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР