Мач с Русия от плейофите за световното първенство в Катар

...
Мач с Русия от плейофите за световното първенство в Катар
Коментари Харесай

В Швеция: Футболен мач с Русия е почти немислим

Мач с Русия от плейофите за международното състезание в Катар е "почти невъобразим ". Това съобщи президентът на Шведската футболна асоциация Карл-Ерик Нилсон пред организация "Ройтерс ". Отборът на Швеция би трябвало да се изправи против отбора на Чехия на 24 март, като спечелилият ще се срещне против спечелилия плейофа сред Русия и Полша.

Ако Швеция би трябвало да играе против Русия, то мачът би трябвало да се състои на съветска територия на 29 март.

"Това е вероятен сюжет... Спонтанно след възприятията, които изпитахме тази заран, когато се събудихме, е съвсем немислимо след няколко седмици да играем футболен мач в Русия ", сподели Нилсон. "Ако ме питате през днешния ден и в този момент, безусловно нямаме предпочитание да играем в Русия ", добави той. Нилсон сподели още, че не се е чувал с познатите си в Украйна след военните офанзиви от тази нощ.

"Нашите мисли са с приятелите ни в Украйна поради обстановката, в която са се събудили тази заран. Това е извънредно. На футбола би трябвало да се гледа като на нещо по-малко значимо в този пъкъл ", счита шведът.

64-годишният някогашен интернационален арбитър обаче не прибързва със заключенията.

"Вярвам, че в тази обстановка ще имаме потребност да живеем дружно и в бъдеще и не трябва да взимаме прибързани решения ", отговори той на въпрос дали Русия би трябвало да бъде извадена неотложно от всички интернационалните надпревари.

"Вместо това би трябвало да отделим време и да помислим какво е нужно сега. На първо място би трябвало да се оставят оръжията и да се въдворят мир и независимост ", изясни Нилсон.

"В момента в Украйна имат да мислят за други неща с изключение на футбола, само че ще пристигна ден, в който би трябвало да покажем взаимност с нашите футболни другари в Европа ", приключи президентът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР