ма идеи, които на хартия изглеждат много добри, но реализацията

...
ма идеи, които на хартия изглеждат много добри, но реализацията
Коментари Харесай

Компания "подари" на служителите си киберизмама

ма хрумвания, които на хартия наподобяват доста положителни, само че реализацията им демонстрира, че това не е тъкмо по този начин. В сходна обстановка се оказа компанията за интернет домейни GoDaddy, която, в желанието си да образова и тества чиновниците си, ги разочарова много, оповестява Copper Courier.

Преди дни чиновниците на компанията получили имейл, в който написа, че поради "рекордната година за GoDaddy ", всички чиновници получават еднократен коледен бонус от 650 $. Нужно е само да кликнат на линка в имейла и да вкарат данните си.

Два дни по-късно, чиновниците, които са създали това, вместо
бонус получили нов имейл, посредством който са известени, че са се провалили на фишинг теста. Те ще би трябвало да преминат образование за киберсигурност.

Изданието показва, че много чиновници са останали разочаровани от метода на компанията. Макар сходни фишинг проби да се употребяват постоянно от фирмите по света, нормално не се сортират такива тематики.

Реакциите в интернет също са негативни, въпреки че привличането на сходен необятен отзив, сигурно ще докара до най-малко краткотраен растеж на действителни фишинг акции, които дават обещание
бонуси на чиновници на компании.

В отговор пред онлайн изданието Engadget, GoDaddy споделя, че "взима сигурността на платформата си извънредно съществено ". Компанията разяснява, че "разбира, че някои чиновници са разочаровани поради теста и го одобряват за безсърдечен, за което сме се извинили. Тестът симулираше действителни опити, които се популяризират през днешния ден, само че разбираме, ще би трябвало да се оправим по-добре и да сме по-чувствителни към чиновниците си ", споделя представител на GoDaddy.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР