Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10

...
Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10
Коментари Харесай

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лв.. Това дефинира Окръжният съд в Кърджали, заяви 24rodopi.com. Лидерът на ДОСТ би трябвало да внесе парите, в случай че желае да остане на независимост, тъй като определението е дефинитивно. Припомняме, че водачът на партия ДОСТ е обвинен по досъдебно произвеждане за причиняване на гибелта на 6-месечно бебе при злополука, станала на 14 април на пътя Кърджали – Маказа, край село Загорско.

Определението на съда е във връзка тъжба на Местан против паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той към този момент един път апелира мярката и тя беше анулирана, само че незабавно по-късно прокуратурата му наложи наново гаранция от 10 000 лв.. Съдът в Кърджали е приел, че при взимане на мярката за неотклонение органът на досъдебното произвеждане е взел поради степента на социална заплаха на действието, доказателствата против обвинения, фамилното и имущественото му състояние, възрастта и други данни за личността му.

В определението се показва също, че на този стадий от следствието има задоволително доказателства за съпричастност на обвинявания Лютви Местан към разследваното закононарушение и се показва, че той е един от участниците в злополуката. Събрани са доказателства за имущественото положение на обвинения, от които се открива, че същият има недвижими парцели и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна, се споделя още в определението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР