Лют спор между ГЕРБ и ПП се завихри в кулоарите

...
Лют спор между ГЕРБ и ПП се завихри в кулоарите
Коментари Харесай

Скандал ГЕРБ-ПП в НС: Асен Василев и Жечо Станков в лют спор за въглищните централи

Лют спор сред ГЕРБ и Политическа партия се завихри в коридорите на Народното събрание, до момента в който Асен Василев беше почнал да дава отговор пред медиите на обвиняванията на Бойко Борисов и партията му, че еднолично е поемал уговорката за затварянето на над 50% от въглищните мощности в Маришкия басейн.

Василев таман обясняваше по какъв начин подписът за това е на някогашния министър председател Бойко Борисов още през 2020, когато го прекъсна депутатът от ГЕРБ Жечо Станков, някогашен зам.-министър на енергетиката, и последва динамична замяна на реплики пред погледа на слисаните публицисти.

Спора следиха с доволство двамата пиари на партиите - Найо Тицин на Политическа партия и Никола Николов на ГЕРБ.

  " Това са 7 милиарда, чисти пари - за 4 години ще загуби страната ", прекъсна Станков изказването на Василев.

" Може ли да се махнете от камерите, защото ние даваме конференция ", опита се да го в профил Василев. Той отхвърли обвиняванията на ГЕРБ.

Вижте фотоси

" Няма стихотворец ангажимент за затваряне на централите ", сподели някогашният финансов министър и вицепремиер, който от партията на Борисов по-рано упрекнаха, че не се е допитал даже до БЕХ и до енергийното министерство за уговорката, стихотворец в проекта за възобновяване и резистентност.

" Ето го документа, тук написа черно на бяло ", подвигна го Жечо Станков. 

" Хайде в този момент, да спрете да лъжете, щото нищо не се схваща ", прекъсна го Василев.

 Снимка: БТА

 Снимка: Булфото

В един момент обаче и двамата се оповестиха за изрично предоговаряне на Плана.

" Трябва да има предоговаряне ", съгласи се Василев със Станков. Но двамата продължиха да спорят пред камери и микрофони.

Щом би трябвало да има предоговаряне, значи значи, че нещо е дадено, реагира Станков. И продължи да приказва пред медиите какво са обещавали от Политическа партия.

През това време Василев се опитваше да го заглуши, като повтори най-малко шест пъти на всеослушание въпроса:

" Какво подписа 2020 година господин Борисов в Брюксел? "

 Снимка: БТА

Василев съумя да каже пред медиите, че точно Борисов е заречен 55% затваряне на мощностите на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн, до момента в който Политическа партия по време на тяхното ръководство постигнали отстъпката свиването на мощностите да бъде до 40%.

" Войната в Украйна ни дава късмет да продължим процеса на предоговаряне ", добави още Василев, като посочи, че защото и Румъния и Гърция са наранени от затварянето на нашите въглищни мощности, в случай че предоговаряме в този момент дружно с тях, имаме още по-голям късмет затварянето да се отсрочи.

 Снимка: Булфото

" Бяхте ми дали обещание спор за санирането, " за " ли сте, или " срещу ", нападна още веднъж Жечо Станков във връзка обстоятелството, че програмата за саниране беше извадена от Плана за възобновяване по времето на кабинета на Политическа партия.

 Снимка: Булфото

Василев не отговори за санирането, само че съумя въпреки всичко да откри свободен момент в разногласието, с цел да отговори на Бойко Борисов за какво с Кирил Петков се крият зад номинирания за министър председател Николай Денков.

" Господин Денков е член и създател на Политическа партия и член на Изпълнителния съвет на Политическа партия. И в този кабинет неслучайно съм казвал, че се усещам най-удобно във финансите, тъй че всички си излизаме с физиономиите ", акцентира Асен Василев.

След това Жечо Станков " захапа " Василев и за меморандума с " Джемкорп ", на което някогашният финансов министър отвърна, че въпросният документ е необвързващ и преустановен още през юни предходната година.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР