Люпко Петрович е име, което просто не се нуждае от

...
Люпко Петрович е име, което просто не се нуждае от
Коментари Харесай

Sportal.bg представя „Виетнамското приключение на Люпко Петрович“

Люпко Петрович е име, което просто не се нуждае от показване. И у нас, както и във футболният свят. Не единствено поради извоюваната КЕШ през 1991-а година. Едно обаче е несъмнено - Петрович е човек, който може да направи разликата в един тим. А екип на Sportal.bg пропътува хиляди километри, с цел да ви направи съпричастни с виетнамската случка на Люпко.

Виетнамската " V-League 1 ". Първенство с малко обичаи, с тимове сменящи имената си съвсем толкоз постоянно, колкото и треньори, в никакъв случай не е имало ментор, който да е печелил освен това от трофей в азиатските шампионати. Но това бе преди там да дойде Люпко Петрович. Сега и Виетнам може да се похвали, че е бил за малко дом на знаменит футболен треньор.

Ние ви припомняме раздялата на Петрович с Левски и неговата закана повече да не бъде треньор. Пред камерата ни експертът споделя за офертата от Виетнам, за работата си в Азия въобще. Но приказва и за втората си татковина България. Сърбинът разкрива още елементи към абсурда с прекратения мач на „ Герена “ сред Левски и Литекс и прави своята прогноза, какво ще се случи с Лудогорец след ерата Кирил Домусчиев.

" По едно и също време се появиха предложенията от България. България е моя втора татковина, обичам българския нрав и хората, прекарал съм там към пет години отпред на Левски и Литекс в Ловеч. Там имах положителни резултати, купа с Левски и купа с Литекс, както и 1/16 край за Купата на УЕФА с Литекс. Имам хубави мемоари от България “, споделя Петрович в лентата.

Наставникът не скри благосклонностите си към „ сините “ и Литекс, но е уверен, че Левски и ЦСКА постоянно са били и ще останат грандовете на българския футбол. Както Селтик не може без Рейнджърс, Рома без Лацио, Цървена Звезда без Партизан, по този начин и тези два столични колоси не могат един без различен.

Първоначално " майстора " отхвърли да приказва пред микрофона ни, след това обаче развеселен от българо-сръбския език отсреща склони. И по този начин ни позволи до своето виетнамско съществуване, до следващото си премеждие. Вие пък ще го видите с помощта на репортера – оператор Фан Шън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР