Люксембург. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество

...
Люксембург. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество
Коментари Харесай

Мария Габриел положи клетва като европейски комисар в Съда на ЕС

Люксембург. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество Мария Габриел постави тържествена клетва в Съда на Европейски Съюз в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Представителство на Европейска комисия в България . Това бе последната процедурна стъпка от процеса на одобряването й като член на Европейската комисия. На формалната гала участваха българският член на Европейската Сметна палата Илияна Иванова и български жители, работещи в евроинституции в Люксембург.
С клетвената декларация, произнесена от Мария Габриел пред членовете на Съда на Европейски Съюз, измежду които и българските съдии Александър Арабаджиев и Любомир Корнезов, тя пое ангажимент да съблюдава Договорите и Хартата на главните права на Европейския съюз при осъществяването на всички свои функционалности и да извършва отговорностите си при цялостна самостоятелност, в общ интерес на Съюза. В декларацията се споделя още, че при осъществяването на своите задания, комисарят се задължава да служи на всички европейски жители, а не на държавни управления, институции, служби или организации.
„ В самото начало на мандата ми като комисар заявих като мой водещ приоритет да сложим жителите в центъра на всички политики, свързани с цифровата стопанска система и общество. Положих клетвата с мисълта и уговорката да последвам този принцип, тъй като сполучливи са тези политики, които водят до съответни изгоди за сегашното и бъдещето на европейците “, разяснява комисарят Мария Габриел след церемонията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР