Любовта идва стихийно. Когато изобщо не я очакваш. Но има

...
Любовта идва стихийно. Когато изобщо не я очакваш. Но има
Коментари Харесай

Пътят към любовта: Как да го извървим стъпка по стъпка

Любовта идва стихийно. Когато въобще не я очакваш. Но има и друго. Според психолозите, единствено тези хора, които поставят избрани старания, могат да обичат и да бъдат обичани.  

Ако към този момент сте изтощени да чакате по кое време любовта най-сетне ще пристигна в живота ви, тогава може би е време да осъзнаете, че чакането не е най-хубавият избор. Любовта изисква сериозна работа – върху себе си, върху отношението към света към вас. Преди щастието на любовта да озари живота ви, би трябвало да преминете през няколко стъпки, които ще ви доведат до мечтаната цел.

Работете върху себе си

Най-добрият метод да започнете нова връзка е да бъдете сами. Да не се срещате с никого. Това е идеалният миг да намерите себе си – сменете работата, преместете се, намерете нови другари и занимания, най-сетне отслабнете…

Станете индивидът, който постоянно сте желали да бъдете. Сега, когато не сте обвързани, имате неповторимата опция да се подготвите за нова връзка, като се освободите от тежестта на старите проблеми, неточности и терзания.

Търсене на подобаващ сътрудник

Казват, че най-трудната част от плуването е скачането във водата. На този стадий би трябвало да влезете в обществения живот и да се откроите. Започнете да флиртувате с евентуални сътрудници. Не се опасявайте да говорите за това, от което се нуждаете – концентрирайте се върху задачата си и вървете към нея.

Ходене по срещи

Започнете да се срещате. С тези, които харесвате. Не обещавайте нищо, не давайте прекалено много вяра, само че не трябва да бъдете груби и да изоставяте индивида от първата секунда на запознанството. Не е нужно да криете обстоятелството, че излизате с други – към момента сте изцяло свободни. Говорете за себе си и се пробвайте да научите колкото се може повече за отсрещната страна. Забавлявайте се и се подгответе да извършите окончателния избор.

Избор на сътрудник

Как да разберете, че с някой мъж можете да създадете здрава връзка? Ако сте си паснали в нравствен, физически и прочувствен проект, това задоволително ли е? По принцип никой не ви кара да бързате. Влизането по отношение на някого е доста отговорно решение, което човек постоянно взема единствено въз основа на страсти, без да си дава ясна сметка какво го чака в бъдеще. Водещото възприятие е любовта. Ако двамата с колегата ви изпитвате обич един към различен, тогава всичко останало може да се подреди.

Това са единствено две думи „ Обичам те “, само че като ги произнесеш, ще промениш целия свят – както своя, по този начин и света на този, до теб. Любовта и признанието в нея е доста значима стъпка в една връзка. Точно за това приказва Екзюпери – „ Ние сме виновни за тези, които сме опитомили “. Казвайки на един мъж, че го обичате, вие в реалност му казвате, че той може да ви се довери, че сте подготвени да споделите проблемите му и да понесете част от тях върху себе си. Не бива да казвате тези думи, в случай че те не са изпълнени със смисъл. А когато сте решили да ги произнесете, тогава бъдете наясно с цялата им дълбочина. Гмурнете ли се в океана на това възприятие, бъдете подготвени за цялата отговорност, която поемате. Иначе просто не го правете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР