Любовните романи на Нора Робъртс и Даниел Стийл са най-търсените

...
Любовните романи на Нора Робъртс и Даниел Стийл са най-търсените
Коментари Харесай

Запазва се тенденцията жените от Кюстендил и региона да четат повече от мъжете

Любовните романи на Нора Робъртс и Даниел Стийл са най-търсените книги през 2017-а година от читателите на Регионалната библиотека в Кюстендил. Запазва се наклонността дамите от града и района да четат повече от мъжете, сподели шефът на библиотеката София Пейчева .

От българските създатели - с изключение на класиците, които се учат и се четат доста и от учениците по образователната стратегия, максимален интерес провокират Милен Русков , който стана създател на 2017-а година, Людмила Филипова , Георги Господинов и Стефан Цанев . Какъв е профилът на кюстендилския четец съгласно шефа София Пейчева :

Тази година имаме покачване на растежа на читателите деца и увеличение на децата, които са пристъпили прага на библиотеката и в частност на детския отдел на по-ниска възраст, т.е. още в детската градина, в предучилищното си време. Ние залагаме на едни стратегии за ранно детско четене и отчитаме обстоятелството, че са се нараснали читателите в тази възраст като една сполучлива самодейност сред библиотеката, детските градини, учебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР