Любопитно Майките, които изглаждат гърдите на дъщерите си Камерунските момичета

...
Любопитно Майките, които изглаждат гърдите на дъщерите си Камерунските момичета
Коментари Харесай

Майките, които "изглаждат" гърдите на дъщерите си

Любопитно Майките, които " изглаждат " гърдите на дъщерите си Камерунските девойки търпят мъчителна ежедневна процедура с дълготрайни физически и психически последствия  Ива Ваташка 6 февруари 2020, 07:27  Майките, които
Майките, които " изглаждат " гърдите на дъщерите си
 Кейт с малък фешън трик, който няма по какъв начин да видите
Кейт с малък фешън трик, който няма по какъв начин да видите
 БГ филмът „ Диви и Щастливи “ печели почитатели и в районен съд Македония
БГ филмът „ Диви и Щастливи “ печели почитатели и в районен съд Македония
 Знаците, които демонстрират, че той те харесва
Знаците, които демонстрират, че той те харесва
 3 предписания за дните, в които се прибираме прегладнели
3 предписания за дните, в които се прибираме прегладнели
 Какво предложи Мадона на принц Хари
Какво предложи Мадона на принц Хари
 Д-р Джулиън де Силва уточни кои са най-красивите мъже в света
Д-р Джулиън де Силва уточни кои са най-красивите мъже в света
 Джъстин Бийбър разкрива мрачни детайлности за предишното си
Джъстин Бийбър разкрива мрачни детайлности за предишното си

а множеството деца рожденият ден е време на празнуване. Това обаче се трансформира за Мирабел, когато тя навършва 10 години, пишат от "Ал Джазира ".

Мирабел живее в Нигерия. Тя е бежанка от Камерун. Нейният десети рожден ден бележи началото на изтощителни ежедневни мъчения - майка ѝ стартира да "изглажда " гърдите ѝ с горещи камъни.

"I just don't want her to become a target of boys around her. " https://t.co/JKndRNrYio
— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 4, 2020
Всяка заран съседка от бежанската общественост държи крепко краката на момичето, до момента в който майка ѝ взима парещ предмет непосредствено от огъня и с него натиска гърдите на щерка си, в опит да ги сплеска.

Процедурата може да се повтаря с месеци или даже години. Тя има за цел или да спре развиването на гърдите при младите девойки, или да ги сплеска откакто към този момент ги има.

"Усещането е като че ли поставят същински огън на гърдите ми. Изпитвам болежка още от първия ден ", споделя Мирабел.

View this post on Instagram
A post shared by Heba Khamis (@hebakhamis_) on Nov 20, 2017 at 9:40am PST

Насилие, учредено на пола

Майката на Мирабел - Анджела, споделя, че болката и дискомфортът, които щерка ѝ търпи, я тревожат по-малко от отчетите за тийнейджърки, които са били унизени или експлоатирани полово от мъже. Тя е решена да концентрира напъните си да направи щерка си по-малко мечтана от мъжете.

„ Просто не желая тя да стане цел на момчетата към нея “, споделя Анджела. "Наясно съм, че доста момчета тук обичат да преследват дребни девойки ".

Много от фамилиите, които приказват пред "Ал Джазира ", споделят, че уязвимостта на младите девойки, израстващи като бежанки, е една от аргументите за решението им да "изглаждат " гърдите на дъщерите си.

View this post on Instagram
A post shared by watson_news (@watson_news) on Dec 28, 2019 at 10:58am PST

Всъщност практиката съществува в Камерун от десетилетия. Нейният генезис е неразбираем, само че към една четвърт от дамите в страната са подложени на "процедурата ", по данни на "Gender Empowerment and Development ". Неправителствената организация открива, че в близо 60 % от случаите, процедурата се прави от майките на девойките.

Организация на обединените нации дефинира "изглаждането " на гърдите като едно от най-слабо докладваните закононарушения, свързани с принуждение, учредено на пола. Смята се, че то визира 3,8 милиона дами в международен мащаб.

View this post on Instagram
A post shared by Anna Kalczyńska (@annakalczynskam) on Sep 24, 2019 at 4:01am PDT

"Никое момиче не е в сигурност "

Там, където живеят Анджела и щерка ѝ, дами и девойки оповестяват за полов тормоз от членове на приемащите общности, както и от други бежанци.

„ Не можете да излезете, без да срещнете мъж, който да желае секс или да ви предложения в дома си “, споделя едно 17-годишно момиче, което също е избягало от Камерун. "Никое момиче не е в сигурност тук ".

Ето какво споделят и родителите на едно 13-годишно момиче:

„ Тормозът, с който тя се сблъска, направи нашето решение (да "изглаждаме " гърдите ѝ) по-лесно “, изяснява майката, която е избягала със фамилията си от Камерун в Нигерия. "Всичко, което направихме, беше за нейно положително ".

View this post on Instagram
A post shared by The Daily Hype (@dailyhypeafrica) on Aug 5, 2017 at 4:47am PDT

Но експертите не са на същото мнение:

„ Тази процедура вреди на децата и ги излага на риск от тежки затруднения ".

Независимо дали се случва в Камерун или в бежански общности на други места, деятелите предизвестяват за следствията за физическото и психическото здраве на жертвите:

„ Момичета, които се подлагат на процедурата, рискуват да имат проблеми като рак на гърдата, кисти и неспособност за кърмене, да не приказваме за физическите и психическите белези, свързани с обичая “, споделя мъж, който съветва редица жертви на "изглаждане на гърди ". „ Време е фамилиите да сложат завършек на сходни злоупотреби “.

(Във видеото горе от канала на "Без багаж " във Vbox7 вижте и информация за друга процедура, която вреди на дамите в Африка - женското обрязване.)

По тематиката  Най-бруталните случаи на потъпкване на човешките права Най-бруталните случаи на потъпкване на човешките права  7 мита за модерното иго 7 мита за модерното иго  Смъртните санкции, които се ползват и през днешния ден Смъртните санкции, които се ползват и през днешния ден  Тя носи апетит, страдалчество и гибел Тя носи апетит, страдалчество и гибел

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: майки изглаждане гърди дъщери .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Как ще наподобява пл. Как ще наподобява пл. " Св. Неделя " след ремонта (Снимки)  51-годишна македонка роди близнаци на щерка си 51-годишна македонка роди близнаци на щерка си  <br> <strong> Родопската теснолинейка </strong> в Топ 10 на <strong>
" />
Родопската теснолинейка в Топ 10 на "Гардиън "
 <br> Той е <strong> най-красивият мъж </strong> в света съгласно науката <br>
Той е най-красивият мъж в света съгласно науката
Последни  <p>Майките, <strong>които &quot;изглаждат&quot; гърдите</strong> на дъщерите си</p> Майките, които "изглаждат " гърдите на...  Сняг и виелици в 13 области през днешния ден Сняг и виелици в 13 области през днешния ден  VW T-Cross Автомобил на годината в България е Volkswagen T-Cross  Стив Джобс Возняк: Успехът промени Стив Джобс  Велосипедисти "Мръсна разходка " може би е отговорът на...  Кърк Дъглас На 103 години умря легендата в киното Кърк Дъглас  <p><strong>Кейт</strong> с малък фешън трик, който <strong>няма по какъв начин да видите</strong></p> Кейт с малък фешън трик, който няма по какъв начин да видите  Сенатът на Съединени американски щати оправда Тръмп при импийчмънтa Сенатът на Съединени американски щати оправда Тръмп при импийчмънтa  В 8 области възобновяват на следващия ден образователния развой след грипната почивка В 8 области възобновяват на следващия ден образователния развой след...  Веселин Марешки Марешки: „ Воля “ ще инициира референдум за еврото  Борисов сложи пред шефа на Европейска комисия въпроса за цената на прехода към зелена стопанска система Борисов сложи пред шефа на Европейска комисия въпроса за цената на...  Лудовик Орбан Социалистите смъкнаха държавното управление в Румъния с избор на...  Какви динозаври са живели в България Какви динозаври са живели в България  <p>Сняг и рисково време удрят България</p> Сняг и рисково време удрят България  Уволниха шефа на РИОСВ-Пловдив Уволниха шефа на РИОСВ-Пловдив  Ердоган: Турция ще прави лични изтребители Ердоган: Турция ще прави лични изтребители  <p>Вяра Анкова става заместник-председател на съвета на шефовете в...</p> Вяра Анкова става заместник-председател на съвета на...  Самолет се счупи на две и избухна в пламъци в Истанбул Самолет се счупи на две и избухна в пламъци в Истанбул  Горанов: Президентът и ние не можем да прекратим взаимоотношенията Горанов: Президентът и ние не можем да прекратим...  БГ филмът „ Диви и Щастливи “ печели почитатели и в районен съд Македония БГ филмът „ Диви и Щастливи “ печели почитатели и в районен съд... Всичко от през днешния ден Виц на деня Лекарят ми сподели, че тренировките ще ми прибавят години живот. Вярно е – направих 20 клека и се усещам на 85! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха  Джей Ло и Шакира превзеха сцената на Супербоул и превзеха сцената на Супербоул  Марин Льо Пен: Brexit е началото на края на Европейски Съюз Марин Льо Пен: Brexit е началото на края на Европейски Съюз  Ванеса Брайънт проговори за първи път след нещастието  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР