Любопитно Кинофестивалът в Кан започна със скандал с Ален Делон

...
Любопитно Кинофестивалът в Кан започна със скандал с Ален Делон
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан започна със скандал с Ален Делон

Любопитно Кинофестивалът в Кан стартира със скандал с Ален Делон От придвижването " Жените в Холивуд " (Women and Hollywood) обявиха, че решението да му бъде дадена почетна премия " Златна палма " е " непоносимо "  Венелина Стоянова 14 май 2019, 16:08
илмовият фестивал в Кан се открива през днешния ден на фона на недоволството, което провокира решението да бъде почетен ветеранът на френското кино Ален Делон. Причината - той е упрекнат в принуждение по отношение на дамите.

От придвижването "Жените в Холивуд " (Women and Hollywood) обявиха, че решението да му бъде дадена почетна премия "Златна палма " е "отвратително ".

Миналата година се състоя първото издание на форума след експлоадирането на абсурда с американския продуцент Харви Уайнстийн. Основното обръщение бе - "трябва да има нулева приемливост към половия тормоз или корист от всевъзможен тип ", а в символ на взаимност с жертвите на полово принуждение 100 дами дефилираха по аления килим. Организаторите бяха планували стартирането на специфична телефонна линия, на която жертвите на полово принуждение да споделят какво им се е случило.

Председател на журито беше ослепителната Кейт Бланшет, която оглави митингите на повече от 80 холивудски звезди и дами режисьори.

Кейт Бланшет - звездата на тазгодишния фестивал в Кан
 Кейт Бланшет
Тази година онлайн петиция, призоваваща за стопиране на премията за Делон, афишира 83-годишния артист като "расист, хомофобски женомразец “.

Мелиса Силвърстийн, основателка на "Жените в Холивуд ", написа, че е ужасена от това, че Кан ще уважи Делон, защото той "публично е признал, че е удрял дами и твърди, че да си гей е срещу природата.

Известният артист призна, че е удрял дами през ноември, когато беше разпитан по френската телевизия за искове за домашно принуждение от отчуждения си наследник Ален-Фабиан Делон.

"Ако един пестник е мъжкарско, то аз съм мачо ", сподели Делон, добавяйки, че дами са го удряли и че в никакъв случай не е "размазвал " жена.

Синът му сподели, че звездата е бил майка му, като ѝ счупил осем ребра и два пъти носа.

Друг от синовете на Делон - Антъни, по-рано този месец удостовери в Инстаграм, че е бил затворен в клетка с кучета от татко си като дете.

Но шефът на фестивала в Кан Тиери Фремо в понеделник отбрани Делон и сподели, че ще бъде почетено неговото творчество, а не възгледите му.

"На Ален Делон му е разрешено да си мисли, каквото си желае ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Скандалът е в ход, когато най-големият международен кино фестивал се открива с един от най-ярките сформира от години. Големи холивудски имена от Брад Пит, Леонардо ди Ккаприо и Бил Мъри до Джулиан Мур и Ел Фанинг ще минат по бул. "Кроазет " в Кан.
 Ел Фанинг

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: Ален Делон кинофестивал Кан
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР