Любопитно 83-годишна жена с деменция записа първата си песен Маргарет

...
Любопитно 83-годишна жена с деменция записа първата си песен Маргарет
Коментари Харесай

83-годишна жена с деменция записа първата си песен

Любопитно 83-годишна жена с деменция записа първата си ария Маргарет и болногледачът ѝ Джейми записаха ария с благотворителна цел  Ирина Илиева 28 януари 2020, 11:17  83-годишна жена с деменция записа първата си ария Източник: iStock/Getty Images
огато Маргарет Маки, 83-годишна, и Джейми Лий Морли, на 31 години, изпяха My way на Франк Синатра на коледното празненство в дома за възрастни хора, нямаха ни най-малка визия, че ще влязат в класациите за най-слушано музикално осъществяване.

Видеоклипът с осъществяването на Маргарет и нейния болногледач, е шлагер в обществените мрежи.

След като станаха шлагер двамата записаха осъществяването си, с цел да съберат пари за благотворителни организации в поддръжка на хората с деменция и Алцхаймер.

Сингълът се изкачи на първите позиции в класациите на Англия за най-изтегляни песни, като измести Ед Шийран и Джеймс Блънт .

Woman With Dementia Records Hit Single After Video Of Her Singing With Caregiver Goes Viral https://t.co/UzRGNPfusY pic.twitter.com/wHZRketDMc
— News 9 (@NEWS9) January 26, 2020
Всички доходи от продажбата на песента ще отидат в Alzheimer's Society и Dementia UK.

"Имам няколко обичани песни и обичам да влизам в тиха стая и просто да си пея ", изясни Маргарет.

Джейми се грижи за 83-годишната Маргарет, откогато тя постъпва в Northcare Suites, дом за възрастни хора, в Единбург през октомври.

„ Първия път, когато чух Маргарет да пее, беше откакто минах инцидентно около нея в салона. В началото взех решение, че е включено радиото, само че се оказа, че пее тя,” споделя Джейми.



След като виждат резултата от любителското видео качено в мрежата, Джейми взема решение, дружно с Маргарет, да запишат парчето в студио. А по този метод да осъществен една нейна фантазия.

Песента е определена от Джейми. “My way” е звучала на погребението на неговия дядо, който си отива след съществено заболяване от Алцхаймер.

Оттогава Джейми е обвързван с това заболяване и се пробва да помогне на всеки, който страда от него.

Chart success for Edinburgh dementia patient and carer
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР