Любопитни, но тревожни данни от Националната статистика. По данни на

...
Любопитни, но тревожни данни от Националната статистика. По данни на
Коментари Харесай

13-годишни стават майки: Тревожни данни от града, първенец по раждаемост в България

Любопитни, само че тревожни данни от Националната статистика. По данни на Национален статистически институт Сливен е отличник по плодовидост, само че и по брой раждания на деца от деца. Акушер-гинеколозите от града описват, че още преди да навършат пълноправие, девойки стават майки на едно, само че постоянно и на две деца.

Сливен е водеща с коефициент на плодовитост от 2,49. Извънбрачните раждания, обаче са 50% от всички родени деца в региона.

" Не подписват цивилен бракове, живеят като самотни майки и до момента в който станат баби са на обществено подкрепяне ", описа доктор Росица Райнова.

Според лекарите главният проблем са ражданията преди навършване на пълноправие.

" Детският организъм не е задоволително зрял. При тях липсва наставнически потенциал. Те нямат и житейски опит, нито душевен и психически са готови да бъдат майки ", сподели доктор Райнова.

" За тях естественото е на 13 години да станат майки. Това е естественото за тях, тъй като на всички места това виждат, край себе си това е персоналният образец, а вие знаете, че персоналният образец е доста значим за децата ", съобщи здравната сестра Неве Комсийска пред " България он Еър ".

" Ние влизаме измежду тях, просветляваме ги, даваме им насоки препоръки, молим към слагане на средства срещу зачеване и по този начин нататък, само че в последна сметка сложна е битката имаме въпреки всичко имаме някакви триумфи ", сподели още Комсийка.

12,5 е коефициентът на раждаемост в Сливен, който е най- висок за страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР