Любомир Върбанов-Чопи заподозрян, че склонявал момичета да проституиратИма условна присъдаГДБОП

...
Любомир Върбанов-Чопи заподозрян, че склонявал момичета да проституиратИма условна присъдаГДБОП
Коментари Харесай

Синът на Ицо Папата въртял бардаци в 3 града 

Любомир Върбанов-Чопи обвинен, че склонявал девойки да проституират
Има условна присъда

ГДБОП удари сводници в София, Пазарджик и Плевен

Антимафиоти от ГДБОП закопчаха сина на ромския необут от Костинброд Христо Върбанов - Ицо Папата, за склоняване на девойки към проституция. Любомир Върбанов - Чопи е обвинен като началник на незаконна тайфа, която въртяла обществени домове в София, Пазарджик и Плевен. В столицата били най-малко 5 от тях и се намирали както в центъра - покрай НДК, по този начин и в по-отдалечени и даже цигански квартали.

Установени са голям брой дами, жертви на бандата, по-голямата част от които не са ромки. Някои от тях към този момент са дали показания.

Бардаците работили от 3 година - малко откакто Чопи получил присъдата си за сводничество. Любомир Върбанов беше задържан напролет на 2016 година като главатар на незаконна тайфа за трафик на бели робини. Той бе упрекнат, че е пращал девойки да проституират във френските курорти Ница и Антиб.

Чопи изкара няколко седмици в ареста, а през 2018 година подписа съглашение със Специализираната прокуратура, признавайки се за отговорен. Така се размина единствено с условна присъда от 2 година с 5-годишен изпитателен период. Ако в този момент виновността му бъде потвърдена, към присъдата, която ще получи, ще се добави и предходното наказване, само че към този момент дейно. Любомир Върбанов има над 10 престъпни регистрации, само че до момента не е лежал в пандиза.

Бащата е чест посетител на Съдебната палата
Ромският барон е с 11-годишна присъда за изнудване на жена


Христо Върбанов - Ицо Папата от Костинборд, ромски барон от клана на кардарашите.

Ромският барон Христо Върбанов - Ицо Папата от Костинборд, който се представяше и за началник на мешерето, е чест посетител на правораздаването. Преди година той получи 11 година затвор за рекет на дамата на различен престъпно проявен кардараш - Станчо Владов - Голямата глава, който беше обвинен за ликвидиране. Ицо ѝ изискал 500 000 лева, с цел да накара очевидци против мъжа ѝ да отдръпват показанията си.

Засега Папата е на независимост, само че излежа 6-годишна присъда за изнудване на някогашния началник на „ Гражданска защита” ген. Никола Николов. Папата беше изискал 165 000 евро от генерала като го заплашвал с компромати. Върбанов претърпя и няколко атентата.

През февруари 2007 година той бе прострелян в столичния кв. „ Обеля”. Папата оживя, макар че бе улучен от три патрона в главата и гръдния панер и два месеца беше в кома. През 2009 година беше причакан в жк „ Надежда”, само че патроните единствено го одраскаха.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР