Любомир Иванов, старши мениджър Привличане на таланти, обучение и развитие

...
Коментари Харесай

Инициатива “Оставаме в България” подпомага кариерния старт


Любомир Иванов, старши управител „ Привличане на гении, образование и развиване ” в А1, и участници в Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България
(снимка: А1 България)

80 стажанти от компании-членове на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ) участваха в националната самодейност „ Оставаме в България ”, извършена в партньорство с А1. Над 90% от участниците обявиха, че знанията и уменията, добити по време на програмата, ще подкрепят бъдещото им професионално развиване.

В продължение на месец представители на поколението Z, стажуващи в компании-членове от СЖББ, минаха 5 профилирани професионални образования по обществени умения. Съветите от одобрени експерти в разнообразни области бяха ориентирани да поддържат стажантите при започване на професионалния им път. Те обгърнаха тематики като подготовка и показване на изявление, презентационни умения, ръководство на планове и създаване на персонален бранд в обществените мрежи. 

„ Предаването на опит и познания на въодушевените младежи при започване на кариерния им път е задача в поддръжка на бъдещите експерти в света на технологиите и бизнеса. Затова А1 организира многообразни стратегии, с които да подкрепя старта на кариерното им развиване ”, разяснява Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси ” в А1 България и член на УС на Съвета на дамите в бизнеса в България.
още по темата
Програмата се организира с поддръжката на А1 за четвърта поредна година, като част от цялостната тактика на софтуерната компания за подкрепяне на кариерния старт и професионалното развиване на младежите. Младежките начинания на А1 обгръщат целогодишна стажантска самодейност, Лятна академия за студенти и възпитаници с характерно показване, партньорства с водещи образователни заведения и др. 

„ Подкрепата ни за националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България е дълготрайна и позитивната противоположна връзка, която получаваме, е явен знак, че вложените време, старания и експертни познания за подготовката ѝ ще допринесат за личностното и кариерно развиване на над 80 младежи ” съобщи на формалното закриване на самодейността Любомир Иванов, старши управител „ Привличане на гении, образование и развиване ” в A1 България. 

В рамките на самодейността тази година участниците се включиха и в доброволческа активност. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ. Повече от една четвърт от тях са траяли кариерата си на непрекъсната позиция в компанията, в която са стажували.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР