Любителите на изкуството и критиката посрещнаха радушно втората самостоятелна изложба

...
Любителите на изкуството и критиката посрещнаха радушно втората самостоятелна изложба
Коментари Харесай

Огромен интерес към изложбата на Кралев във Варна, парите от картините отиват за благотворителност

Любителите на изкуството и рецензията посрещнаха задушевно втората независима галерия на Красен Кралев. Бившият състезателен министър и политик от ГЕРБ сподели 42 нови произведения живопис – неговите последни творби,  обединени под името „ Вдъхновение “ 2. Творенията бяха показани тематично като „ Рапсодия “, „ Калейдоскоп “, „ Паралели “, „ Ordo ab Chao “, „ Моята риба “.

„ Има доста неща в живота на един човек, които го въодушевяват - околните хора, неговият персонален свят. Тук могат да се видят нещата, които са част от моя живот, част от моите безредици. Аз доста обичам морето, макар че от години пребивавам в София, в никакъв случай не съм се откъсвал, постоянно съм бил част от Варна и съм се чувствал варненец. Така че това можете да го видите в изложбата, участва отчетливо. Геометрията също е нещо, което доста ме вълнува, тъй като считам, че това е божествената просвета, която дава различен прочит върху нещата “, сподели Кралев пред Българска национална телевизия след откриването в Галерия „ Графит “ на бул. Княз Борис I.

„ Видях скъпи за мен хора, които ме поддържаха и откровено се зарадваха на творбите ми. Когато подредиш хаоса в теб, ще видиш, че извън няма нищо за нареждане. Беше ужасно преживяване “, разяснява по-късно Кралев във Facebook.

Картините на някогашния състезателен министър могат да бъдат прегледани до 25 август. Някои от тях бяха изплатени незабавно и към този момент имат нови притежатели. Всички средства от продажбите отиват за щедрост.

„ Благодаря на всички, които откупиха картини. Средствата ще бъдат дарени за благородна идея на СБХ-Варна. Благодаря на куратора доцент Деница Янева, на Венци Антонов и Ненко Чернев, които ми дадоха кураж да изложа платната си в родния ми град “, описа Красен Кралев.

Куратор на изложбата е доцент Деница Янева.

Събитието беше почетено от кмета на Варна Иван Портних, някогашният кмет на Христо Кирчев, екс регионалният шеф Стоян Пасев, сътрудниците на Кралев от ГЕРБ Тома Биков, Славена Точева, Христо Терзийски и адв. Бранимир Балачев, хора на изкуството от морската столица, другари и публицисти.

„ Безспорен е приносът на Красен Кралев да отбрани своята характерност в актуалното съвременно изкуство, да подсигурява личен метод, форма и стилово многообразие. За всичко това спомага персоналният му избор да отрази динамичността на разнообразните решения, форми, знаци и облици. Изграждането на личната позиция подсигурява персоналния метод при реализация на творбите “, разяснява в своята критика ръководителят на СБХ – Варна Венцеслав Антонов.

Той подчертава върху способността на създателя да схване и да сътвори произведения, предизвикани от съзнанието и подсъзнанието, под въздействие на знаци, които се появяват във форма и цвят, постоянно като видения или неосъзната телепатия.

„ Окото и мозъкът съставляват единствено един инструмент, благодарение на който визията дава опция за реализация на духовното възприятие. Така една част от материята става способна да сътвори произведение на изкуството, според законите на хубостта. Реалността на това се държи на духовния повод на художника да съобщи изящна форма на изображението. В творбите на създателя е емфатичен мигът на придвижването, на преходното и непреходното, в цялата изчерпателност на безвремието “, акцентира Антонов.

„ Мисловните структури акцентират интелекта и страстта на сюжетите. Те стават послания, с рекламация да утвърдят създателя и неговото творчество, въз основата на трайни величини. Всичко това дефинира Красен Кралев като свободен актьор, който дава персонален принос със своето творчество в актуалното изобразително изкуство “, гласи още рецензията на творбите, които бяха посрещнати задушевно от рецензията.

Всички средства от първата галерия на Красен Кралев през 2017 година бяха дарени на Фондация „ Български спорт ” за лекуване на спортисти. Тогава бяха продадени 42 картини, а дарението възлизаше на 37 хиляди лева

***

Красен Кралев е роден на 2 януари 1967 година във Варна, където приключва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет. Специализира Мениджмънт на политически акции в университета на Южна Каролина, Съединени американски щати през 1990 година

Утвърден специалист с 25 години процедура в региона на обществените връзки, с резултати, оценени от професионални конгреси в Ню Йорк, Лондон, Кан и София.

Народен представител от Политическа партия ГЕРБ в XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII Народно заседание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР