Любимата храна на Бъгс Бъни не е само за зайците.

...
Любимата храна на Бъгс Бъни не е само за зайците.
Коментари Харесай

20 невероятни ползи от пиенето на пресен сок от моркови

Любимата храна на Бъгс Бъни не е единствено за зайците. Морковите са необикновен зарзават, богат на скъпи хранителни субстанции, витамини и минерали.

Сокът от моркови е един от тези чудодейни еликсири, благодарение на които можем да подобрим общото положение на организма. Той има извънредно ползотворно влияние върху зрението, кожата, косата и ноктите. Освен че е извънредно апетитен, пресният сок от моркови, е здравословен източник на бета-каротин,витамин А и калий.

Той може да бъде включен в детското меню от най-ранна възраст.

Сокът от моркови покачва имунитета и управлява активността на сърдечно-съдовата система, пречиства черния дроб и жлъчката, витамин А поддържа лигавицата на вътрешните органи здрави и защищава организма от патогенни микроорганизми. При възрастните понижава равнищата на неприятния холестерол, а калият и манганът понижават риска от диабет вид 2.

Наличието на витамин К в сока от моркови подкрепя процеса на съсирване на кръвта и оказва помощ за калциевата обмяна и здравето на костната система, а витамин С спомага за по-бързото укрепване на външни рани и поддържа венците здрави.

Ползите от пиенето на сок от моркови са неизброими, ние ще споменем следните:

1. Поддържа кожата добре хидратирана и тонизирана, подкрепя бързото зарастване и изтриване на белези.

2. Има детоксикираща роля и подкрепя лекуването на акне.

3. Подпомага кожни болести, основаващи се на недостиг на витамин А, каквато е екземата.

4. Бета-каротинът управлява въздействието на нездравословните слънчеви лъчи и покачва съпротивителните сили на кожата, спомага да се избегне слънчевото изгаряне.

5. Витамин А понижава клетъчната недъгавост и забавя процесите на стареене в организма.

6. Повишава количеството на колаген в кожата и по този метод поддържа еластичността й и попречва образуването на бръчки.

7. Подпомага и усилва растежа на косата.

8. Заздравява ноктите.

9. Сокът от моркови усъвършенства общото положение на дамите по време на бременност.

10. Подобрява качеството на кърмата като я обогатява с витамин А.

11. Повишава съпротивителните сили на плода, в случай че се приема в последните три месеца от бременността, само че не вреди да се пие и преди този момент.

12. Съдържа малко калории, което го трансформира в скъп съставен елемент на всяка диета за понижаване на телесното тегло.

13. Високото наличие на естествени захари в сока от моркови може да задоволи глада за „ нещо сладко “. Смесен с свеж сок от ябълки, целина и краставици може да се употребява от тези, които ползват диета за намаляване.

14. Високото наличие на витамин А в сока от моркови форсира мускулния напредък и възвръща мускулите след усилени тренировки, с помощта на съдържащия се в него фосфор.

15. Засилва метаболизма, с помощта на огромните равнища на витамин В Complex, които форсират разграждането на глюкозата, мазнините и протеините.

16. Намалява болката след тренировки.

17. Намалява напрежението и депресията.

18. Магнезият и манганът в сока от моркови контролират равнищата на кръвната захар.

19. Подпомага храносмилането. Благодарение на високото наличие на фибри има дългогодишен изобилен резултат.

20. Прочиства храносмилателния тракт от токсични натрупвания и шлака и по този метод защищава организма от затлъстяване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР