Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник комунист

...
Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник комунист
Коментари Харесай

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя противник болшевик Кай-Михаел Данкъл на балотаж за кмет в неделя и даде обещание да работи с него, откакто Данкъл се концентрира върху високите жилищни разноски в една от най-тежко засегнатите регионални градове в Австрия.

35-годишният Данкъл изведе своята партия до второ място на изборите за градски съвет този месец, покрай социалдемократите на Ауингер. Само 821 гласа разделиха двамата мъже в обособения първи тур на гласуването за кмет на четвъртия по величина град в страната, най-известен на туристите като дома на Моцарт и " Звукът на музиката ".

" Освен деня, в който се срещнах със брачната половинка си и раждането на двете ми прелестни дъщери, през днешния ден несъмнено е най-щастливият ден в живота ми ", сподели 50-годишният Ауингер в изказване пред медиите дружно с Данкъл, откакто излезе ясният победител с огромна преднина от втори тур.

След преброяването на всички бюлетини с изключение на по пощата, т ой получи 63,1% от гласовете против 36,9% на Данкъл.

" Вярвам, че Кай ще бъде мощно допълнение към нашето градско ръководство. Убеден съм, че ще работим чудесно дружно ", сподели Ауингер. Докато вторият град в Австрия, Грац, към този момент има кмет болшевик, успеха в Залцбург би била необичаен успех за партия, която даже не е показана в националния парламент.

Ауингер сподели пред Ройтерс предходната седмица, че обещанието на Данкъл да строи 1000 субсидирани жилища чартърен годишно, с цел да облекчи жилищната рецесия в града, е нереалистично, като вместо това новият кмет дава обещание 1500 за пет години.

Но той сподели, че ще назначи точно Данкъл да дава отговор за жилищата в града .

" Това, че четирима от 10 гласоподаватели ни гласоподаваха доверието си на днешните избори, демонстрира, че доста хора желаят друга обществена политика ", сподели Данкъл.

Говорейки по-късно пред телевизия Puls 24, Данкъл добави: " Ключовият проблем в Залцбург е, че разноските за жилища не престават да порастват. Градската администрация може да направи нещо по въпроса, да вземем за пример като влага повече в субсидирани жилища чартърен ", сподели той.

" Усвояването на жилищна повърхност посредством Airbnb, спекулациите и празните жилища може да бъдат сложени по-добре под надзор. "
 Комунизмът се завръща... в Австрия
Комунизмът се завръща... в Австрия

След Грац и Залцбург се готви да си избере кмет комунист
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР