Лятото нахлу и слънцето е навсякъде около нас. Хората често

...
Лятото нахлу и слънцето е навсякъде около нас. Хората често
Коментари Харесай

Д-р Бъклова, дерматолог: Грижете се за кожата от първия ден на слънце

Лятото нахлу и слънцето е на всички места към нас. „ Хората постоянно мислят, че когато са на сянка или под чадър, значи са защитени. Но в действителност не е по този начин – слънчевите лъчи са на всички места. Те ни влияят и в заоблачен ден “, споделя доктор Десислава Бъклова, кожен лекар в.

Темата за предпазването на кожата в топлия сезон може да наподобява банална, само че хората повтарят едни и същи неточности. Затова изгарят от слънцето и могат да отключат и по-сериозни кожни заболявания – това е мнението на доктор Десислава Бъклова, кожен лекар с доста квалификации и опит в диагностиката и лекуването на кожни заболявания. „ На първо място – би трябвало да се предпазваме от първия безоблачен ден! Слънцето е на всички места към нас – и под чадъра, и на сянка, и в заоблачен ден. Затова е потребно да се нанася крем или лосион непрекъснато! Започва се с най-високия фактор 50. Когато към този момент придобием прочут загар, може да се премине към по-нисък фактор – 30. Но слънцезащитата продължава през целия сезон “, споделя лекарката.

По нейно мнение средствата, на които може да се разчита, са от по този начин наречената здравна козметика. При тях е обезпечено, че факторът на етикета дава отговор и на фактора в реалност. Освен това нямат добавки – оцветители и аромати, които могат да провокират алергии.

При изгаряне, не отлагайте консулт със специалист-дерматолог. Той може с акуратност да реши степента на изгаряне и да назначи уместно лекуване. „ Не подценявайте въздействието на мощното слънце върху кожата. То може да отключи болести като витилиго, ракови болести на кожата, измежду които и най-опасното - меланома “, споделя доктор Бъклова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР