Лятото на 2022 г., белязано от необичайно голям брой горещи

...
Лятото на 2022 г., белязано от необичайно голям брой горещи
Коментари Харесай

По-горещо от всякога: Европа преживя най-топлото лято в историята си

Лятото на 2022 година, белязано от извънредно огромен брой горещи талази и небивала суша е най-топлото, записано в Европа, заяви Франс прес, базирайки се на Европейската обсерватория за засушаването работа " Коперник ".

Средните температури са " най-високите, измервани, както за август, по този начин и за цялото лято, оповестяват от службата, която следи за климатимните промени. Повишението на температурите е с 0.4 градуса по-високо по отношение на предходната година, която също беше рекордно гореща. Жегите това лято са присъщи и за трите месеца, прибавя Българска телеграфна агенция.

Измерените температури за сезона са приблизително с 1.34 градуса по-високи от междинните за миналото десетилетие, а августовките - с 1.72 градуса Целзий.

" Интензивната поредност от горещи талази в Европа, съчетана с необикновени условия на засушаване, докара до рисково лято с рекордни температури, суша и пожари ", споделя в изказването си Фрея Вамборг, основен академик в европейската обсерватория.

Тя акцентира, че предходният температурен връх е бил регистриран предходната година, което може да е наклонност на рекордни горещини.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР