Лятото е времето, в което на всички ни се живее

...
Лятото е времето, в което на всички ни се живее
Коментари Харесай

Как да превърнем дома в бохо оазис

Лятото е времето, в което на всички ни се живее като бохеми – уютно, повърхностно и цветно. Бохемският жанр бързо навлиза в облеклото ни и в заниманията ни, и без даже да се замисляме от кое място тъкмо идва изразът „ бохо “ (а той идва, въодушевен от поколенията, расли през 60-те и 70-те години), желаеме да го използван към всичко, което ни заобикаля.

 а iStock/Getty Images

Домът ни, в този смисъл, е мястото, на което стилът „ бохо “ може да прилегне като ръкавица без значение от размера на пространството. При това нямате потребност от главен ремонт или големи инвестиции – бохо стилът е в детайлите и акцентите, еластичен е и може да бъде приспособен към останалите стилове в дома.

И тъй като е лято, и тъй като е готино да сменяш стила незабелязано, ето няколко хрумвания за бързо бохо видоизменение на дома ви, което можете да постигнете безусловно за един следобяд.

 а Мебели Виденов

Когато става дума за този вид възглавнички, отношението ни би трябвало да е „ Повече от тях, апелирам! “ Дали ще са многоцветни и ярки или по-пастелни, възглавничките са наложителен признак за всеки дом, изключително за този, който желаеме да е в жанр бохо. Можете да си ги наръсите повърхностно по земята или да ги наредите върху дивана, да седите на земята върху тях или да ги гушнете и да си гледате телевизия – изобщо, дребната възглавничка е огромна работа. Така че, в случай че ще вършиме бохо иновация вкъщи, започнете от възглавничките – в „ Мебели Виденов “ ще ги намерите в обилие и разнообразни разцветки.

 а Мебели Виденов

Какво е бохо без килим? Със сигурност е нещо, само че не е бохо! Килимът от ден на ден се завръща като наложителен признак на уютното обзавеждане, тъй като истината е, че друго си е да поседнеш на килим, да стъпиш на него, да потънеш в мекотата му... Дори и името му звучи бохо, за разлика от теракота да вземем за пример. И още веднъж, както и с възглавничките, килимът може да е всевъзможен – компактен, тъкан, разноцветен или какъвто ви пасва на стила. Бонус предложение – наредете си новите възглавнички върху килима и ето ви бохо на втора степен! А от кое място да намерите килим в този момент? Ами, ето ви чакат тъкмо специфична селекция – възползвайте се от тях.

 а Мебели Виденов

Където са килимът и възглавничките, там е и огромното и топло одеяло. Няма обожател на бохо стила (пък и освен на него), който да не обича да се увие в меко одеяло или да се загърне в него, когато излиза на терасата, балкона или градината. Всяка хубава фотография от бохо конюнктура съдържа най-малко един брой одеяло, по тази причина няма какво да го мислите – отивайте тук и си избирайте най-малко няколко десена, с цел да си ги сменяте съгласно настроението.

 а Мебели Виденов

Добре, дотук към този момент имаме един съвсем подготвен бохо интериор, само че липсват някои дребни елементи. Вазите са един от тях – обичан аксесоар за всеки дом, потребна и красива декорация и наложителен бохо акцент. Мебели Виденов са помислили и за това и имат какво да ви покажат в секция „ Вази “, а вие си отделете повече време да разглеждате, тъй като изборът е огромен. Жокер от другар – ориентирайте се към светлите и пастелни цветове.

 a iStock/Getty Images

Постлали сте килима, наредили сте възглавничките, елегантно сте постлали одеяло, имате няколко вази с цветя, остава ви единствено и да ви мирише ароматно. Свещи в свещници, свещи-бонбони, стъклени бурканчета със свещи - както и да ги харесвате, ароматните свещи са наложителни за дома в бохо жанр. Освен че са красиви сами по себе си, те способстват за уюта само че непоказен и неосезаем, само че съдбоносен метод. Влезте в дом, който мирише леко на жасмин, ванилия или сандалово дърво и мигновено ще се усетите заобиколени от комфорт. Свещите са финалният акцент, който дава фината конфигурация на обзавеждането, и при тях няма ограничаване – колкото и каквито ви се желае, толкоз можете да си сложите.

 а iStock/Getty Images

Приглушена или топла светлина е наложителна за дома, обзаведен в бохо жанр. Настолни или стенни, лампите служат не просто с цел да създадат дома ни по-светъл, само че и с цел да го доукрасят и дадат приключен тип на обзавеждането. Този жанр разрешава да се отпуснете в броя лампи и да си сложите повечко от тях, за разлика от часовника – той би трябвало да е един, само че на място (представете си дом с доста часовници, бррр). Така че, значимото е да запомните това – повече лампи, един часовник.

А в този момент минете през всичко изброено, разгледайте на мира, направете си проект и... се хвърляйте самоуверено в бохо гражданска война!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР