Лятото е времето не са на отпуските и планираните семейни

...
Лятото е времето не са на отпуските и планираните семейни
Коментари Харесай

Древен папирус: Жените полудяват без редовен секс

Лятото е времето не са на отпуските и плануваните фамилни почивки, само че и на по-разкрепостеното държание, като за доста хора с рухването на дебелите облекла, падат и задръжките им. Когато приказваме за секс всеки има разнообразни схващания, само че в тези на мъжете стои едно доста, доста остаряло поверие за интимността, която е от витално значение за дамата, написа английското издание „ Дейли Мейл “ (Daily Mail).
Академици от университета в Базел, Швейцария проучиха един остарял папирус, открит в Египет, написан с огледално писмо с гръцки букви. В продължение на 500 години учените се опитваха да го разчетат, с цел да схванат какви жизненоважни истини се крият в него.
Оказало се, че това е римски етюд за женското здраве и по какъв начин то страда, когато дамата е лишена от постоянен секс. Според ръкописа дамите получават „ истерична апнея “ и стопират да дишат. Това разбиране води началото си от Хипократ – гъркът, „ татко на медицината “, който през V в. прочие Хр. взема решение, че женската „ нервност “ – ирационална неконтролируема страст – е породена от неналичието на секс. Неговото мнение е просто: „ При по този начин наречените женски заболявания, утробата е повода за всичко “. Без постоянен секс тя изсъхва, причинявайки припадъци, пристъпи на задушаване, оглупяване и нервност.
Донякъде това разбиране продължава да живее и през днешния ден. Митът, че не можеш да бъдеш естествен, ослепителен, благополучен или здрав без здравословен полов живот е разяждащ и в него дамите имат вяра толкоз, колкото и мъжете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР