Лятото е в разгара си, което неминуемо ни предизвиква да

...
Лятото е в разгара си, което неминуемо ни предизвиква да
Коментари Харесай

Летни забавления в София за моментите преди заплата

Лятото е в разгара си, което неизбежно ни провокира да напуснем рамките на дома в търсене на занимания и нови страсти. Всичко това звучи ужасно досега, в който не изпаднем в обстановката - седмица преди заплата, а портмонето ни плаче и ни споделя да се приберем у дома... Но! Дори в столицата можем да намерим доста неща, които да вършим гратис или с лимитирани финанси. Независимо дали сами, с другари или с половинка, на тези места можем да се забавляваме и да опознаем София.

Ще ви дадем някои хрумвания, а се надяваме, че и вие ще се включите в мнения, с цел да обменим опит и да създадем лятото в действителност незабравимо, без значение от бюджета, с който разполагаме.

Ще стартираме от по-очевидните и ще продължим с тези, за които може и да не ви е хрумвало!

Разходка в и още нещо

Едно от най-очевидните занимания е разходка в някои от десетките паркове в София. Вероятно и във вашия квартал има парк или градина, където да се разноските с кучето, сами или с другари, само че за какво не посетите някой от по-известните такива в града, където можете да откриете доста нискобюджетни интензивности или да поседнете на пикник или на хамак на зелената полянка.

Ботаническа градина на Българска академия на науките

Разположена е южно от Околовръстния път, сред кварталите Драгалевци и Бояна. Основана е през 1882 г като Княжеска ботаническа градина, която тогава се намира в центъра на града, където през днешния ден стои Паметникът на Съветската войска.

Колекциите и през днешния ден наброяват към 4000 типа висши растения, което е над 1% от разнообразието им в света. Колекциите и от тропически и субтропически растения са най-богати на Балканския полуостров.

Работно Време: Март - Октомври: Вторник - събота: 10:00 - 17:00 ч.; Ноември - Февруари: Вторник - събота: 10:00 - 16:00 ч.
Цени:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР