Лятото е към края си, наближава есента, а с нея

...
Лятото е към края си, наближава есента, а с нея
Коментари Харесай

Тайните на супер билката, която е най-мощният еликсир за силна имунната система

Лятото е към края си, наближава есента, а с нея и потребността от предварителна защита против грип и настинки. Ако засилите в точния момент имунната си система, няма да имате проблеми. За задачата разчитайте напълно на една неповторима с качествата си билка – черният бъз. Защото тя е същинска инвестиция за положително здраве!

Черният бъз има смайваща мощност, за която са отделили не един или два реда и огромният врач Петър Дънов, както и ученикът му Петър Димков. Говорим за една от най-ценните български билки, която е и извънредно мощен имуностимулатор. В плодовете й се съдържа витамин А, витамини от група В, захари, аминокиселини.

Черният бъз има пикочогонно и слабително свойство, по тази причина може да си вършиме запарка от билката, ако страдате от запек и мързеливи вътрешности. В този случай е целесъобразно и потреблението на мармалад от плодовете на черния бъз, който да се употребява по няколко пъти дневно – по 1 ч. л. Освен това билката е извънредно ефикасна и при възпаления на дихателните пътища – оказва помощ за отхрачването, постоянно се употребява и при бронхити, пресипнал глас, даже ангина. Черният бъз е сполучлив и за намаление на кръвното налягане. Освен това оказва помощ при инфектиране на простатата, при зной.

Външно билката оказва помощ при ревматизъм и подагра, инфектиране на очите, изгаряния, кожни възпаления, хемороиди, отоци и други Също по този начин сполучливо спомага на функционалността на черния дроб, а плодовете й въздействат общоукрепващо. Продължителната приложимост на бъзовия цвят работи успокояващо на нервната система, като билката е доста ефикасна и при пролетна отмалялост.

Враг на грипните епидемии
Черният бъз има извънредно мощно деяние върху имунната система, заради което и постоянно е именуван българският женшен. Много билкари поучават преди всяка зима да се снабдим с билката, с цел да можем да си подготвяме отвари. При постоянната й консумация пък можем да се предпазим от грипна зараза. Листата на билката са ефикасни при инфектиране на бъбреците и пикочния мехур.

Запарката от билката се прави по следния метод – в 300 мл вряща вода се поставя една супена лъжица цвят от черен бъз и се оставя да кисне 60 минути. След това се пие по 1 чаена чаша три пъти дневно. Желателно е да се приема преди хранене.

Ако сте се простудили, направете си незабавно чай от листа от мента, цвят от бъз и липа, като слагате по равно от всички билки. Този чай ще ви изпоти и простудата ще мине елементарно и бързо.

Какви са другите две изгоди от черния бъз четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР