Лято е, топло е, всички мечтаем за море и сладолед.

...
Лято е, топло е, всички мечтаем за море и сладолед.
Коментари Харесай

Домашната книга с рецепти от мама и една идея за уникален сладолед от извара и плодове

Лято е, топло е, всички мечтаем за море и сладолед. Аз пък помня преди време един интернационален репортаж за политическата обстановка в Колумбия, когато водещата попита събеседничката си: "А какво в никакъв случай не бихте отказали? ".

"О, в никакъв случай не споделям НЕ на сладолед ", измъкна се тя тънко от въпроса. Сещам се за това изявление, до момента в който пробвам най-новата рецепта в домашната ни книга за вкусни храни с извънредно точни инструкции, която майка ми записала от баба ми, след това преписала на тетрадка за мен и по този начин през днешния ден тя стои на почетно място в моята кухня.

Някъде сред концепцията и аз да стана добра стопанка и да съумея да си изхраня мъжа, по страниците на тази карирана тетрадка с жълти листa и корица с Вики Бекъм от младите ѝ години, може да се срещнат заглавия в жанр от "Лютите чушки на баба Нели " до "Сладко от дюли с мед и индрише " и "Тайната рецепта на баба Деша за пилаф "... Някой ден би трябвало да издам тази книга под надпис: "Мама направи всичко, с цел да си намеря порядъчен мъж и той да не ме изгони. "

Е, тази седмица съм изключително старателна и прибавям нещо ново към тетрадката - "Уникален сладолед от високопротеинова извара без захар ". Честно казано, това е откритието на сезона, освен тъй като в последно време се оглеждам за по-здравословни храни, а и тъй като имам вяра, че би трябвало да се пробват нови комбинации и усети.

Винаги съм обичала да опитвам, а този юли откривам ентусиазъм в един артикул, който, Бога ми, в никакъв случай до момента не съм употребила в кухнята си - високопротеинова извара. Да, и аз имам едно необичайно чувство, когато някой ми каже ИЗВАРА, обаче това няма нищо общо със зърнестия артикул, който познаваме у нас.



Серията са високопротеинови извари с прибавен йогурт, което ги прави доста леки и пухкави, а усетът кокос с 0% добавена захар е... леле, страховит.

Кофичката, която е идеално допълнение към дневния режим и умерено може да замести едно ястие, да вземем за пример обяда или закуската, се оказва скъп асистент в битката за по-стройно тяло и по-здравословно ядене. И освен поради многото калций в този тип високопротеинова извара, а и поради ниските равнища на мазнини.

Днес опитвам по какъв начин да направя сладоледени блокчета си свежи плодове. Всичко, от което нуждая се, е кофичка високопротеинова извара с усет на кокос, шепа горски ягоди - брах ги уикенда от поляните край Мальовица, шепа малини от двора на мама, няколко резенчета праскова и 3-4 листенца мента.

Засипваме дъното на дребна форма, слагаме плодове по желание, замразяваме и... готово. Това е всичко. Ако желаете да не се борите с формата при ваденето на ледените блокчета, застелете я с хартия за печене.

Изваждаме спонтанния сладолед от фризера, разрушаваме с изострен нож на блокчета и сервираме. Ако желаете десертът да остане мразовит за по-дълго, напълнете една купа с лед и поръсете с малко плодове, листенца мента и сладоледени блокчета. Освен, че ще впечатлите гостите (става доста красиво), блокчетата ще останат заледени най-малко още час на масата.

*Има нещо доста симпатично в фамилната тетрадка с предписания. Не знам дали един ден ще я предам на някое дете и аз, само че съм сигурна, че концепцията за сладолед с високопротеинова извара е жестока и в случай че вие нямате такава "семейна книга ", време ви е да извършите. А в случай че пък харесвате рецептата, може да я включите. Сигурна съм, че в случай че се захванете да пишете сходна "тетрадка ", ще се върнете във вкусните мемоари от вашето детство, а какво е детството без сладолед? Хайде, спомнете си кой ви беше обичаният преди време! И с кого нормално го хапвахте?

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР