Лятната ваканция започна, а с нея зачестяват игрите навън -

...
Лятната ваканция започна, а с нея зачестяват игрите навън -
Коментари Харесай

Безопасна ваканция: няколко важни напомняния за родители

Лятната почивка стартира, а с нея зачестяват игрите на открито - денем и до късно вечер. Те би трябвало да са вълнуващи и занимателни, само че от време на време невниманието и пренебрежителното отношение към разпоредбите могат да костват скъпо. " Детски Дневник " напомня няколко значими правила за сигурност, които е добре да договарянията с децата, без значение дали ще излизат да играят покрай дома, или ще заминат на посетители при близки в различен град и на село. дефинирани от " Пътната полиция "

Местата за игра

Най-добре е за игра, разходка или каране на колела, ролери скейтбордове да се избират места надалеч от оживени улици с натоварено автомобилно придвижване. Това обезпечено ще понижи риска от произшествия.

Пресичането

Важно предписание е пътното платно в никакъв случай да не се пресича бегом, припомнят от пътната полиция. Задължително е преди секване детето да спре до бордюра, да се огледа деликатно първо наляво, след това надясно и да стъпи на платното единствено когато наоколо няма коли. Когато се постанова да се пресича улица с натоварено придвижване, най-добре е децата да се съберат в група или да застанат до някой възрастен човек.

При секване на оживени кръстовища със светофарна уредба, за предпочитане е да не се бърза да се стъпва на платното незабавно откакто светне зеленият сигнал за пешеходци. Въпреки разрешаващия сигнал, по-добре първо пешеходецът да се огледа в двете направления, тъй като постоянно има коли, които навлизат в кръстовището в последния миг, на алено, и то с висока скорост, предизвестяват от пътната полиция.

Особено рисковано е да се пресича сред паркирани край платното коли – дребното дете заради ниския си растеж е невидимо за водача на приближаващия автомобил и на процедура изтичва в рисковата му зона, в която той не може да спре.

Столчетата и коланите са наложителни

Въпреки че са наложителни по закон, защитните колани нерядко не се слагат, а това е рисково. Много от потърпевшите деца и юноши сега на злополуката са били пасажери в колите, карани от родители, другари и близки. Тогава те се оказват безпомощни пострадали. За предпочитане е да сядат на задната седалка, като отново слагат колан. Според експерти пострадванията, които получава тялото без защитен колан при удар с 50 км в час при градски условия се равняват на рухване от петия етаж. По-малките би трябвало да са в специфични детски столчета и също с колан. Много значимо е децата да слизат - по опция, от дясната страна на автомобила, с цел да са най-близо до тротоара.

От " Пътна полиция " поучават младежите да вършат настойчива забележка на водача, в случай че ръководи с прекомерно огромна скорост и изпреварва рисковано. Както и да не се качват на остарели, неизправни, саморъчно съединени мотопеди и мотоциклети, карани от неправоспособни другари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (38)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР