Лятна на Витоша на деца от 5 до 16-годишна възраст

...
Лятна на Витоша на деца от 5 до 16-годишна възраст
Коментари Харесай

Арт ваканция събира деца, които свирят, рисуват, снимат, обичат театъра

Лятна на Витоша на деца от 5 до 16-годишна възраст провеждат за пета година от Сдружението за изкуство и просвета “Мюзик плей ”. Мястото е детският екостационар „ Бели брези “ към естествен парк „ Витоша “. Там има положителни условия - поляна, детска площадка, сцена.

„ Целта е по новаторски и занимателен метод да запалителен любовта у децата към музиката и други изкуства. Този път разширихме програмата със занимания по спектакъл, изобразяване и снимка “, сподели пред Радио София Петя Цветанова , музикант и учител в консерваторията.

Освен всички целенасочени занимания и образования в пребиваването там децата се насочват към неразривната връзка сред индивида и природата , както и към здравословния метод на живот.

Започва се от заниманието, само че доста деца по-късно не престават и по-задълбочено да се развиват в обещано изкуство, добави Цветанова.

Първо ще е седмицата за снимка – от 5 юли, след това – за изобразяване и приложни изкуства (от 12.7.), а по-късно за музика (19.7.) и за спектакъл (от 26.7.). Като любопитна екстра се планува и засаждане на цветя, добави Димитрина Бранкова , координатор на Арт ваканцията.

След привлечените ментори са някои от най-хубавите актьори, художници, фотографи и музиканти. Творчески задания са подготвили Мариан Бачев, Росен Белов и Милена Видер, Атанаска и Александър Костови, Ники Стойков и Фани Бъчварова, Марта Ляскова и екипът на Мюзик плей.

Лятното музикално учебно заведение отваря порти в градска и паркова среда, в музикалната къща на „ Шандор Петьофи “ № 55. Там деца на възраст сред 5 и 12 години по забавен метод ще се срещат с известни композитори и разнообразни жанрове в музиката. Тази година ще бъде самобитен майсторски клас.

Всяко дете ще има опция да свири на два инструмента по желание – китара, пиано, арфа, цигулка, ударни...

Още детайлности ще научите от диалога на Лили Големинова с Петя Цветанова и Димитрина Бранкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР