Лятна академия по изобразително изкуство Давам ти дъгата за наследство“

...
Лятна академия по изобразително изкуство Давам ти дъгата за наследство“
Коментари Харесай

Читалище в Перник организира лятна академия

Лятна академия по изобразително изкуство " Давам ти дъгата за завещание “ провежда от понеделник, 11 юли, Народно читалище (НЧ) „ Нови хоризонти 2009 “ в Перник, заяви секретарят на институцията Владимир Русев.

Инициативата се осъществя в партньорство със столичното Национално учебно заведение за изящни изкуства " Илия Петров ", Национална художествена гимназия " Цанко Лавренов " в Пловдив и Национално учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ във Варна.

В проявата ще вземат участие 18 ученици на трите образователни заведения, учещи изящни изкуства, лауреати на разнообразни състезания, представяли свои работи в изложения и художествени работилници у нас и в чужбина.

Творческите ателиета ще се проведат в интервала 11-16 юли в база " Невен " на " Ученически отдих и спорт " в Кранево.

В рамките на една седмица участниците ще обитават дружно в креативна среда и ще работят по шест дни в жанровете графика, живопис и статуя под управлението на квалифицирани преподаватели. Произведенията на създателите ще бъдат показани в три едномесечни изложения в София и/или Перник, Пловдив и Варна.

Това е седмо следващо издание на лятната академия. Инициативата се реализира с финансовата поддръжка на народен фонд " Култура ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР