ЛЯСТОВИЦА - руски термин за жена агент, използвана за залагане

...
ЛЯСТОВИЦА - руски термин за жена агент, използвана за залагане
Коментари Харесай

Лястовиците на Русия - безпощадни и изкусителни убийци

ЛЯСТОВИЦА - съветски термин за жена сътрудник, употребена за залагане на капан, когато се употребява секс, с цел да се обезпечи информация или материал за изнудване при нужда. Това е определението, с което са разказани съветските дами шпиони в книгата "Енциклопедия на шпионажа ".

Руските разследващи служби имат мрежа от образователни заведения, в които специфична подготовка минават кадровите сътрудници-разузнавачи. Те са предопределени за подготовка както на сътрудници, заминаващи на работа в чужбина, по този начин и на експерти по сигурността, които остават да работят в страната. Шпионите са употребявани да крадат технологии и да саботират врага по най-различни способи. Един от най-ефективните способи за събиране на сведения за съперника е проникването във вражеската територия. Шпионите надушват дисидентите във вражеските редици и ги притеглят на своя страна.

Но има едно място, за което се носят митове и до през днешния ден. Училището за съблазнителки на Русия - известно под името Държавно учебно заведение 4. Носят се клюки, че то от дълго време към този момент е затворено, само че съгласно други - академията за елитни сескшпионки продължава да бълва фрагменти.

Именно тази академия, е приключила и героинята от кино лентата „ Червената лястовица “, основан по едноименния бестселър на някогашния сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джейсън Матюс.

Това място действително е съществувало през 60-те и 70-те години в Съветския съюз. То е било част от образованието на руските секрети служби. В него са обучавали млади дами в изкуството на съблазняването и прелъстяването за жертвите да бъдат изнудвани. Кадетите там са се наричали лястовици.

Такова учебно заведение за „ лястовици “ е имало в Казан, на брега на река Волга. В него младите дами са били превръщани в куртизанки. Там те са били убеждавани, че са оръжия в световната битка за власт. Учели са се на техники за психическата операция, за да дефинират слабостите на целите си. Те се възползват от тях, с цел да извличат информация. Всяко човешко създание съставлява пъзел от потребности, които би трябвало да се задоволят, с цел да реализиран задачата си. Лястовиците би трябвало да схванат какво липсва на даден човек и да намерят метод да станат изчезналото парче.

Красива жена сякаш инцидентно се среща с мъж. Тя изпъква измежду всички останали, тъй като е прекарала към година в образование по какъв начин да флиртува, да бъде красива и да омайва мощния пол. Уж инцидентното запознанство прераства в интимно усамотяване. Стаята, в която го води е авансово оборудвана със скрити камери и записващи устройства. Така мъжът споделя даже строго секретни секрети.

Друг вид на нежния шпионаж е дамата да употребява упойващо вещество, което изсипва в питието на целта си. След като той загуби схващане, тя претърсва облеклата и движимостите му, с цел да събере нужната й информация. За да извърши задачата си, дамата разчита, с изключение на на хубостта си и на особено създадени упойващи парфюми, на измислена персонална история, забулена в секрети, с която да провокира любознанието на обекта си.

Тези начини са постоянно употребявани в Русия, Съединени американски щати и Китай.

Жени шпиони са познати още от Библията. Такава е блудницата Раав. Тя е приютила през нощта двама съгледвачи, изпратени в Йерихон от заместника на Мойсей — Иисус Невин. Раав укрила съгледвачите на покрива под прострените ленени снопи. Когато стражата ги потърсила, Раав излъгала, че съгледвачите са спали тук, само че са си отпътували. Пак в Библията се загатва и за друга жена сътрудник, която употребява силата на пола си, с цел да извърши задача. Далила, която прелъстила непобедимия Самсон и по този метод схванала, че силата му се крие в дългите му коси. Узнала тайната му, тя го приспала, а по-късно отрязала косите му и го предала на филистимците.

Едни от най-известните шпиони в света са холандската екзотична танцьорка Мата Хари. Тя е оповестена за немски двоен сътрудник от френското разузнаване през Първата международна война и екзекутирана три месеца откакто е наказана за шпионаж. Дори историята за нейната екзекуция прелива от полови интриги. Говори се, че Мата Хари е пробвала да разсее своите палачи, разгръщайки палтото си и излагайки на показ своето голо тяло с дръзките думи: „ Блудница да, само че предателка — в никакъв случай! “.

Друга известна шпионка е певицата и танцьорка Жозефин Бекер, фамозна с нейните знойни придвижвания и умопомрачителни танцови осъществявания, в които носи единствено превръзка от банани, се подвизава също и като скришен сътрудник на Френската опозиция през Втората международна война. Германските гранични сътрудници били толкоз заслепени от нейната хубост и популярност, че й разрешили с лекост да минава границата, без да знаят, че придвижва секрети известия, написани в нотните й тетрадки с невидимо мастило. След края на войната тя е наградена с медал на Почетния легион за своята вярна работа.

Една модерна съдбовна жена е Анна Чапман. Тя е рускиня, която се добира до английско поданство посредством брак и след това отпътува за Ню Йорк, с цел да постави началото на интернационална компания за недвижими парцели. Чапман е надълбоко засекретен сътрудник на съветското разузнаване. Тя криела информация в цифрови фотоси, пишела с невидимо мастило и предавала секрети сведения благодарение на класическия способ „ замяна на идентични чанти на гарата “. След нашумялото й депортиране от Съединени американски щати, многочислените секси фотоси на Анна Чапман, облечена и разголена, я трансформират в прочут интернационален секс знак.

Известна като „ Бялата мишка “ на нацистките сътрудници, Нанси Уейк е една от най-прочутите членове на Френската опозиция, работила по голям брой саботажни интервенции и провела повече от 700 членове на Съпротивата в партизански военен отряд. Тя е най-търсеният разузнавач от Гестапо, с премия за главата й от 5 милиона франка. Веднъж Нанси убива с голи ръце караул на SS, с цел да му попречи да вдигне паника. Говори се, че е желала да остане в историята като „ дамата, отказала секс на 7 000 разгонени французи “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР